Singler fra Zwart-film topper Itunes-lister

«Skyggejegerne: Demonenes By» skaper hits.

ZWART-FAMILIEN BAK HITS: Veslemøy og Harald Zwart lykkes med filmmusikken til «Skyggejegerne: Demonenes By». Foto: Richard Eriksen
ZWART-FAMILIEN BAK HITS: Veslemøy og Harald Zwart lykkes med filmmusikken til «Skyggejegerne: Demonenes By». Foto: Richard EriksenVis mer

Etter bare en dag på markedet stiger det flunkende nye soundtracket til «Skyggejegerne: Demonenes by» til topps på Itunes-listene over filmmusikk i en rekke land.

- Vi hørte på veldig mange utkast til sanger som kunne bli en signaturlåt for filmen.

Filmen har norgespremiere fredag, men har så langt fått dårlige kritikker i utlandet.

Mot toppen - Det er vanskelig å plukke ut den beste, fordi hvorvidt melodier blir hits eller ikke, handler ofte om måten de blir produsert på, understreker Veslemøy Ruud Zwart.

Hun valgte ut en av to singler som nå skyter til topps på Itunes-listen over soundtrack-låter som lastes ned verden rundt.

Disney-stjernen Demi Lovatos «Heart by Heart» ligger allerede på andreplass i bl.a. England, Sverige, Irland og Canada.

Flere artister - Låta var veldig iørefallende og jeg valgte den fordi den skapte en følelse, forklarer Ruud Zwart.

Også «Almost is Never Enough», med Nathan Sykes fra boybandet «The Wanted» og artisten Ariana Grande stiger.

Duetten topper i England og Canada, er allerede nummer to i USA og er nå den låta som lastes ned mest av alle singler hos Itunes i Indonesia, Malaysia og på Filippinene.

Aerosmith-slagere - Jeg satt i klipperommet i hagen og ble servert hundrevis av låter før jeg plukket ut dem som passet inn i filmen, forklarer Zwart til Dagbladet.

Heart by Heart er skrevet av den legendariske låtskriveren Diane Warren, hjernen bak slagere som Aerosmiths «I don't Want to Miss A Thing» og Toni Braxtons «Un-break My Heart».

- Den ene låtskriveren etter den andre dukket opp, men så kom Warren med «Heart by Heart» og Veslemøy sa:

- Den får jeg frysninger av.

Morsom og entusiastisk Den norske regissøren valgte seg Lovato, som spilte inn en demo, før Zwart bidro til produksjonen av låten.

- Jeg var utenlands og Lovato gjorde innspillingen i Los Angeles, så vi måtte ta det over telefon. Vi snakket mest om hvordan jeg ville at låten skulle fungere i filmen. Jeg måtte på en måte skreddersy fremførelsen hennes til filmens dynamikk.

- Hvordan var hun å jobbe med?

- Lovato var morsom og hun var veldig entusiastisk. Hun er enormt talentfull, så hun forsto godt hva jeg var på utkikk etter.

Dominerer Itunes Også artister som DJ?en Zedd og Colbie Caillat, popstjernen som opptro på Nobel-konserten i 2010, deltar med låter. Albumet dominerer nå Itunes-listene over soundtracks i åtte land.

- Caillat gjorde et par forsøk før hun fikk til å skrive en låt vi synes var fantastisk, opplyser Zwart.

Albumet «The Mortal Instruments: City of Bones» ligger nå på førsteplass i Australia og Canada, og som nummer to i blant annet USA og Irland.

Harald Zwart er allerede i gang med oppfølgeren til «The Mortal Instruments: City of Bones», «The Mortal Instruments: City of Ashes» som skal spilles inn til høsten.