«SingStar» til PS3 rett rundt hjørnet

Dato er satt - her er låtene!

(Dagbladet.no): Norge er et av de største markedene i verden for syngespillet «SingStar», med nesten en halv million solgte spill på PlayStation 2.

Dette har ført til at når spillet lanseres på PlayStation 3 den 7. desember i år, vil vi være et av totalt fem europeiske land som får en egen lokalisert versjon av spillet.

Denne versjonen vil inneholde 15 norske sanger, samt 15 internasjonale sanger. De som ikke liker norske kontemporære pop-hits, har muligheten til å kjøpe den internasjonale versjonen med 30 engelskspråklige hits i stedet.

På lanseringsdatoen vil det også være mulig å kjøpe ytterligere 44 nedlastbare sanger på den digitale musikkbutikken SingStore. Disse vil koste 1,49 euro per stykk - den norske prisen vil ifølge PlayStation-importør Nordisk Film avhenge av vekslingprisen på kjøpstidspunktet (i dag tilsvarer det 11.78 kroner per sang).

Flere sanger vil bli tilgjengelig for nedlasting fra og med den 17. desember, noe som gjør det mulig for spillere å sy sammen og tilrettelegge spillelister etter egen smak og behag.

- Underholdningsindustrien har brukt de siste 30 årene på å samle ting sammen til utgivelsene, men med dagens netthverdag må vi snu opp-ned på alt og jobbe for å unbundle produktene og tilby brukerne nøyaktig det de vil ha. Vi vil derfor legge ut opptil 100 nye sanger i måneden, 50 til å begynne med, fortalte «SingStar»-produsent Paulina Bozek til Dagbladet.no tidligere i år.

Nettilkoblingen vil også fungere andre veien, ved at brukerne kan laste opp sine egne «SingStar»-videoer til offentlig beskuelse - og latter? 

KOFFOR? Bjørn Eidsvåg er en av artistene du kan synge til når «SingStar» slippes på PlayStation 3 den 7. desember. Foto: SONY
KOFFOR? Bjørn Eidsvåg er en av artistene du kan synge til når «SingStar» slippes på PlayStation 3 den 7. desember. Foto: SONY Vis mer
ER MED: Mira Craig.
ER OGSÅ MED:</B> Karpe Diem.