Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sinken Dagbladet

DAGBLADET HAR torsdag 3. februar en lederartikkel om avisen Vårt Lands rolle i striden om hvem som skal bli ny biskop i Oslo etter Gunnar Stålsett. Dagbladet viser til at Vårt Land tidligere har kritisert dem for å drive kampanjejournalistikk rettet mot Dagfinn Høybråten. Nå skal Dagbladet kvittere, og hevder at Vårt Land driver med kampanjejournalistikk for å få Kvarme i Oslo bispestol.

Vårt Land har på et tidlig tidspunkt sagt at regjeringen bør utnevne den som får det sterkeste kirkelige votum. Slik det ser ut nå, er det Ole Chr. Kvarme som får det tydeligste votum. Vi har, både i vår egen avis og andre medier, fortalt hvordan vi tror utfallet vil bli når saken havner på

regjeringens bord, ut fra både en kirkelig og politisk vurdering. Slik analyser er en vanlig del av journalistisk virksomhet, og vi så også at VG gjennom en nyhetsartikkel dagen etter fokuserte på samme problemstilling. At Dagbladet på dette grunnlag hevder at de er en sinke i kampanjejournalistikk sammenlignet med Vårt Land, forteller noe om hvor lite Dagbladet skjønner av disse kirkelige og politiske prosessene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media