Sinna monster lurer seg selv

En vill historie med mye klassisk eventyr i seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Hallgeir Opedal har fått hjelp av sønnen Vetle til å skrive en liten historie om Flekkmonsteret. Denne skapningen bor høyt til fjells og nokså ensomt. En dag bestemmer han seg for at han vil ete harekjøtt. Da må han lage ei harefelle. Men hvem havner i fella?

Både den ene og den andre, og Flekkmonsteret blir ikke akkurat fornøyd. Per Dybvigs illustrasjoner passer godt til den ville og ufriserte historien. Spesielt pene er de ikke, men morsomme og naive i stilen. Det underbygger den uhøytidelige stemningen i boka. Opedal har lagt seg nær eventyret i form, med gjentakelser i replikker og hendelser. Det fungerer like effektivt som i originalen, ved at det skapes forventninger gjennom mønstre. Barna begynner snart å gjette på hvilket dyr som skal dukke opp neste gang, og undre seg på hva som skal skje til slutt. Serien av rare dyr som havner i fella, og den direkte replikkføringen, treffer blink hos sjuåringen. Barnebokdebutant Hallgeir Opedal har helt tydelig en god følelse for hva som fungerer, gjør det enkelt og får det til. Mye tyder på at medforfatteren har kommet med nyttige tips om hva som er gøy å lese om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer