Sinnets mørke

«A Walk Among the Tombstones» er en passelig vellykket sjangerøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Jeg har en svakhet for Scott Frank, siden han har skrevet manus til to av de beste krimkomediene som er laget, «Get Shorty» og «Out of Sight». Men når jeg ser på resten av cv-en hans, blir jeg usikker på hvor stor del av æren han bør få, i og med at disse perlene er bygget på Elmore Leonards romaner og har toppfolk i alle viktige posisjoner.

Da Scott Frank endelig fikk lov til å regissere, med den selvbevisste thrilleren «The Lookout» i 2007, var de fleste enige om at det var en mer enn godkjent debut og jeg gledet meg til oppfølgerne. Sju år seinere kommer «den vanskelige andrefilmen» fra en garvet manusforforfatter og resultatet må kunne betegnes som bestått, men et kunstnerisk kvantesprang er det ikke.

Tørrlagt eks-politimann Manus er bygget på Lawrence Blocks spenningsromaner om Matthew Scudder og den alltid like stødige Liam Neeson spiller hovedrollen. Scudder er en tidligere politimann i New York som nå lever et liv som småtrist einstøing og privatetterforsker uten godkjenning.

Filmen åpner med en beinhard shoot-out i 1991, en episode som førte til at Scudder sa opp i politiet og sluttet å drikke. Vi møter ham igjen åtte år seinere når en bekjent fra Anonyme alkoholikere vil ha ham til å hjelpe broren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer