- Sinnsykt vanskelig tredjealbum

Thomas Dybdahl er opptatt med Roskilde, Europa og siste del i oktobertrilogien.

ROSKILDE (Dagbladet.no): 10 000 mennesker samlet seg foran Stavanger-artisten da han debuterte på Roskilde-festivalen i formiddag.

- Jeg har sovet en time i natt fordi jeg var så oppspilt, og jeg er overrasket over responsen, sier Dybdahl til Dagbladet.no.

Opptatt

Og det er ikke sikkert at det blir så mye mer søvn de neste månedene. Thomas Dybdahl er en opptatt mann for tida. Han er inne i sluttfasen til det siste albumet i hans oktobertrilogi. De to første, «That Great October Sound» og «Stray Dogs», har høstet svært gode anmeldelser, bragt inn Spellemannspris, Alarmpris og solgt riktig så pent.

- Det meste er ferdig men jeg må ta et dypdykk for å finne ut hva jeg skal ta med.

På nytt

Arbeidet med den siste plata ble preget av et frekt tjuveri. PC-en hans ble stjålet da han sjekket ut av et hotell i Oslo, og med den forsvant et halvt års arbeid. Dermed var det bare å begynne forfra igjen.

- Jeg prøvde ikke engang på å gjøre det samme arbeidet på nytt. Det hadde ikke gått.

- Hvordan har tjuveriet påvirket arbeidet med skiva?

- Vel, jeg visste at tredjeplata ville bli sinnsykt vanskelig uansett, og den eneste måten å få det til på var å gi alt, å gå supertom.

Ut i Europa

Tredjealbumet er spilt inn her og der. Dybdahl benytter seg ikke av studio, men har med seg et i bagasjen når farter rundt. Og fremover kan det bli mye farting. Førstealbumet «That Great October Sound» slippes i Europa i disse dager på det tyske kred-selskapet Glitterhouse.

- Det blir ikke den store markedsføringen. Oppskriften er å marinere det en sommer og så tilsette en dæsj PR. Det blir word by mouth.

I den forbindelse blir det vel en del turnering, men ifølge Dybdahl er ikke Europa-planene helt spikret.

Det er heller ikke release i England. Tyske Glitterhouse har for dårlig fotfeste i det musikalsk vanskelige øyriket. Derfor jakter Dybdahl og hans management på et annet selskap i England.

- England er vanskelig uansett, men heldigvis har managementet mitt mer is i magen enn meg. Jeg hadde kastet meg på første og beste sjansen.

En drøm

Dagens konsert var en sjanse Dybdahl gladelig tok. Han har selv besøkt Roskildefestivalen én gang, og har lenge ønsket å entre scenen her.

- Det er en drøm å spille her, spesielt når du har vært på festivalen før. Jeg var her i 1997 og så blant annet Radiohead når de turnerte med «OK Computer». Det var stort.

- Det var sinnsykt dårlig vær i 1997?

-Et telt som flyter i en innsjø av urin, gjørme og bajs er ikke et vakkert syn.

<B>ENDELIG ROSKILDE: Thomas Dybdahl var nervøs, men ga alt til festival-publikummet.