Sint pike lager slem plan

En bittersøt slutt løfter Selma Lønning Aarøs barnebok.

VAMPYRER: Selma Lønning Aarøs nye barnebok drar veksler på de populære vampyrene. I boka representert ved alle barnehagers mareritt: Lusa. Foto: Cappelen Damm
VAMPYRER: Selma Lønning Aarøs nye barnebok drar veksler på de populære vampyrene. I boka representert ved alle barnehagers mareritt: Lusa. Foto: Cappelen Damm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Mimmi er sjefen! Hver ettermiddag leker hun med bestekompisen Mattis i sandkassa: «Mimmi er ordfører og bestemmer i byen, mens Mattis jobber på bensinstasjonen og reparerer og vasker bilene.»

Alt er såre vel, helt til en lys og langhåret Astrid flytter inn. Mattis vil så gjerne lukte på håret hennes og inviterer Astrid opp i kassa. Det er Mimmi sterkt i mot. Hun legger en slem plan.

Litt tamt Selma Lønning Aarø har utgitt seks romaner for voksne. «Vampyrlus!» er hennes andre bok for barn. Teksten er grei og flyter fint, men er mindre skarp og morsom enn ventet av den mangeårige spaltisten i Dagbladet og Klassekampen.

Det pedagogiske elementet i historien - her formidles kunnskap om den akk så alminnelige hodelusa - tilfører ikke mye spenning. Det er skildringen av sjalusien som gjør historien relevant. Den kan ramme hardt, selv den aller minste.

Morsom er også avslutningen. Den overrasker.

Bittersøt Også illustratør Tiril Valeur følger den trygge linje, og utfordrer litt lite. Tegningene ligger tett opp til teksten, og sier stort sett det samme som den. Her er få ting å undres over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer