Sintmannslitteratur

Må jeg være sint selv om romanfiguren min er det?

BLIR KATEGORISERT:  «Kanskje burde Christensen og Haugen vært mer bevisst egen språkbruk og hvilke stereotyper de selv opererer med?» skriver forfatter Lars Ramslie (bildet). 
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
BLIR KATEGORISERT: «Kanskje burde Christensen og Haugen vært mer bevisst egen språkbruk og hvilke stereotyper de selv opererer med?» skriver forfatter Lars Ramslie (bildet). Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I debatten om sammenlikningen av Eia med Breivik nylig, oppleves forfatterskapet mitt og jeg like malplassert. Sammenstillingen står ukommentert, og synes være en udiskutabel pilar, med den åpenbare blunderen om Eia veivende på toppen.

Kritiker Susanne Christensen skrev altså, i anmeldelsen av Knut Kolnars bok «Pornutopia» i Klassekampen: «Listen over sinte menn blir stadig lengre. De vandrer rundt i romaner av Michel Houellebecq, Lars Ramslie, Lars Ove Seljestad og Abo Rasul, eller de heter Harald Eia og Anders Behring Breivik og bruker ulike metoder for å bringe sitt budskap fram i offentligheten.»

Redaktør i Klassekampens bokmagasin Karin Haugen forsterker bare sammenstillingen da hun i sin beklagelse legger til at listen består av «viktige hendelser de siste åra der menn har uttrykt sinne eller skepsis mot feministiske prosjekter». Her leser jeg et skifte fra «sinte karakterer» i romanene (Christensen), til å bli mannlige forfattere med en antifeministisk agenda (Haugen). Eller «hat», «forakt».

Igjen figurerer mitt forfatterskap summarisk i bakgrunnen, jeg er en opplest og vedtatt representant for det «sinte».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer