Anmeldelse: Dido - «Still On My Mind»

Sippemusikk og rødmende flau husmorporno

Dido og Faithless-storebror Rollo henger fortsatt igjen i årtusenskiftet.

Foto: Simon Emmett / Sony Music
Foto: Simon Emmett / Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Som barn av en irsk forlegger og en britisk poet, fikk både Florian og Rowland Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong – Dido og Rollo som de etter hvert også ble hetende – en særegen kombinasjon av kreativ og strategisk teft inn med morsmelka.

Først manifestert av sistnevnte produsent gjennom en av pophistoriens mest berømte synthlinjer, før det fire år senere skulle bli lillesøster Dido sin tur til å kapre internasjonale radiobølger og salgslister med det stikk motsatte.

Der Rollo i 1995 hadde fått verden til å danse seg inn i søvnløs eufori med Faithless’ megahit «Insomina», bestod Dido sitt uforskammet suksessfulle debutalbum «No Angel» (1999) av en ekstremt salgbar type bedagelig, melankolsk og lett fordøyelig folktronika.

Finstilt for massene på singler som «Here With Me», «Hunter» og ikke minst «Thank You», som året etter dessuten fikk nytt liv takket være Eminems vel så populære hitlåt («Stan»)

«No Angel» var i stor grad produsert av søsknene Armstrong – et samarbeid som også har fortsatt gjennom resten av sangerens karriere. Først med nye gigasuksesser, og deretter mer moderat kommersiell mottakelse etter hvert som populærmusikken utviklet seg i nye retninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer