Sir Anthony til Nobel-festen

Sir Anthony Hopkins blir en av to programledere under Nobel-konserten 11. desember. Hannibal Lecter må være igjen hjemme.

- Anthony Hopkins er så entusiastisk og oppglødd over oppdraget at han har sagt at han helst vil slippe å snakke om film mens han er i Norge. Han vil at alt skal handle om Nobels fredspris, sier prosjektansvarlig Odd Arvid Strømstad i Dinamo Story. Med andre ord: Seriemorderen Hannibal Lecter blir hjemme, mens Sir Anthony reiser til Norge.

Odd Arvid Strømstad er mannen som av Paul McCartney har fått skylda for at McCartney og bandet hans nå er på turné, fordi han syntes det var så stas å være med på Nobel-konserten i Oslo Spektrum i fjor.

100 land

Nobel-konserten blir sendt på TV i rundt 100 land, og i god tid før 11. desember skal de ti artistene og den kvinnelige programlederen også være på plass.

- Vi jobber seriøst med to-tre gode kvinnelige programlederkandidater og regner med at det meste er på plass i løpet av neste uke, sier Strømstad, som har Angelique Kidjo, Josh Groban og Mari Boine klare på artistsida.

I tillegg jobbes det med flere store navn, som arrangørene nå er i budsjettforhandlinger med.

- Det er snakk om store forflytninger og store navn, så derfor betyr budsjettene en del, sier Strømstad.

Prøvde Stones

På spørsmål fra Dagbladet bekrefter han at man har vært i kontakt med The Rolling Stones.

- De har spillefri i desember, og det hadde de tenkt å ha, sier Strømstad, som ikke tok Stones' avvisning veldig tungt.

- Hadde vi fått Rolling Stones, kunne det fort ha blitt et Stones-arrangement. Bandet kunne blitt større enn begivenheten. Det ønsker vi ikke. Likevel er det store navn vi arbeider med, og i løpet av neste uke vil det meste være avklart, lover Strømstad.