Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sir Paul i Oslo

Sir Paul McCartney er på hemmelig norgesbesøk. I går kveld spiste han sammen med Jahn Teigen, Mette Hartmann, Ole Evenrud, Eivind Rølles og andre norske låtskrivere.

Besøket kom helt uventet på plateselskapet EMI i Oslo.

Kona Lindas sykdom og død i april i fjor gikk hardt inn på Paul McCartney. Men nå har han kommet ut av depresejonen. På spørsmål fra Dagbladet om hvordan han har det, svareer han:

- Jeg har det bra, tusen takk.

Mette fikk klemmer

- Jeg er på besøk for å hilse på venner i platebransjen, fortsatte eksbeatles-stjernen mens han gladelig stilte opp for fotografene på restuarant Acqua på Aker Brygge.

Etter at McCartney ble enkemann, har han begynt å besøke EMI-kontorer rundt om i Europa. Dette gjør han for å møte fotfolket i platebransjen som i snart 40 år har jobbet for ham.

Jahn Teigen satte stor pris på å få møte sitt gamle idol. EMI-sjef Eivind Rølles, som også har bakgrunn som popstjernme og låtskriver, fikk en uforglemmelig kveld:

- Han satt å fortalte gamle turnéhistorier. Det var helt fantastisk.

Også Mette Hartmann fikk snakke med Paul McCartney.

- Helt utrolig å møte ham, sier Hartmann, som fikk klemmer av ham.

Vegetarmat

- Nå har jeg sett Gud, og han er en av oss. Slik oppsummerer Stein Johnsen på EMI kvelden med Macca.

Først i går fikk en håndfull EMI-ansatte greie på at de fikk fint besøk. Bortsett fra direktøren Michael Manasse, visste ingen at det dreide seg om Sir Paul McCartney. Han kom med rutefly fra Frankfurt i ettermiddag. Seinere ble han eskortert av EMI-kvinnen Marianne Henriksen og de andre til restuaranten på Aker Brygge.

- Det er en kjent sak at McCartney er vegetarianer. Derfor bestilte vi full vegetarmeny til alle. Ingen spiste kjøtt, sier Stein Johnsen om gesten til den celebre gjesten.

Designerklær

Etter middagen kjørte limousinen Paul McCartney tilbake til Grand hotell.

- Hello guys! sa en strålende opplagt Sir Paul til journalistene som ventet utenfor hotellet. Ex-Beatles'en var for anledningen korrekt antrukket i grå tweedfrakk og svart dress. Antrekket stammer sannsynligvis fra hans designerdatters, Stella McCartneys, siste kolleksjon.

Både Jahn Teigen og Mette Hartman fikk møte sitt idol under lynvisitten til Oslo i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media