KOMMENTARER

Sir Roderick

Ingen gjør bedre adelsmenn enn trusefikserte gamle rockere. 

SIR ROD: Rod Stewart ble adlet denne uka. Her er han sammen med kona Penny Lancaster og sønnen Alastair på Buckingham Palace.
SIR ROD: Rod Stewart ble adlet denne uka. Her er han sammen med kona Penny Lancaster og sønnen Alastair på Buckingham Palace. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var det perfekte bildet. To kjernesunne sønner i grå dress, strøken kone med hatt og pentøy. Den nyslåtte knight bachelor hadde kjøpt inn jakke med border og striper. Alt var korrekt.

Utenom håret.

Den tuperte, blonderte, geléframkalte sveisen som har vært ridderens varemerke siden tidenes morgen. Som han i gamle dager stylet med sukkervann, men som han nå fikser med naturoljer og et stylingtips han lærte seg i 1968: Føning opp ned.

Rod Stewart, eller Sir Roderick David Stewart som han nå kan kalle seg, er ikke som andre riddere.

Men så har det vært ei uke som mildt sagt har utfordret etablissementet. Først ble Rod Stewart sir, deretter ble Bob Dylan nobelprisvinner i litteratur. Det er med andre ord en perfekt anledning til å presentere en liste over andre etablissementsutfordrere som endte med å stikke av med Storbritannias største utmerkelse. En adelstittel. Her er mine fem personlige favoritter, telt nedenfra.

5. David Bowie: Da dronning Elisabeth i 2000 ønsket å ære Bowie med utmerkelsen Commander of the British Empire, takket Bowie nei. For, som han så fint ordla seg, han «skjønte ikke helt vitsen». I 2003 prøvde dronningen seg igjen. Hun er som kjent ikke en kvinne som tar nei for et nei, hun er vant til å få det som hun vil, og denne gangen viftet hun med en riddertittel. Men igjen nektet Bowie å la seg ordinere. Nå med ordene: «Jeg ville aldri takket ja til noe sånt. Det er ikke det jeg har jobbet for hele livet». Sant nok. Men det hadde vært stas om det fantes en ekte sir Stardust.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer