Siri kapret av Wyclef Jean

Sangtalentet Siri Stranger (23) fra Drøbak har fått en unik sjanse. Nå er hun kapret av selveste Wyclef Jean, og planene for den første lanseringslåta er klar. - Det er som et eventyr, sier Stranger til Dagbladet.

Etter ett år som grafisk formgiver i Drøbak gikk Siri Stranger lei. Hun stappet demo-cd'n med egne låter i kofferten og dro på lykke og fromme til New York. I dag sitter hun med en kontrakt i Wyclef Jeans produksjonsselskap, og kan om kort tid komme til å bli lansert på det amerikanske platemarkedet.

- Jeg har hatt kjempeflaks, sier Siri.

Å få kontrakt med Wyclef Jean er langt i overkant av hva hun hadde drømt om.

Det var tilfeldighetene som gjorde at Siri ble oppdaget av popstjernen. Det skjedde da hun og ei venninne hørte en konsert med Wyclef Jean og Jerry «Wonder» Duplessis på Fifth Avenue i New York i mai. Der ble de stående helt framme ved scenekanten. Jentene ble filmet en rekke ganger, og fjeset mitt dukket til stadighet opp på en storskjerm, forteller Siri.

Nervøs

- Utrolig nok kom bandet av scenen rett ved siden av der vi sto. Vi snakket til dem. Så spurte jeg Wyclef om han vil høre på demo-cd'n min, forteller Siri.

Den populære rapperen tok imot cd'n, smilte og sa han skulle ta kontakt. To dager seinere ringte telefonen på hotellet til Siri, og hun fikk beskjed om å innfinne seg i et bestemt platestudio.

- Jeg ble litt nervøs. Da jeg kom til studioet, spurte Wyclef meg om jeg virkelig kunne spille piano. Jeg sa ja, satte meg bak pianoet og spilte låtene mine. De lyttet høflig, nikket fornøyd, Jerry dro fram gitaren og spilte sammen med meg, og etter ei stund dro jeg tilbake på hotellet.

To timer seinere ringte telefonen.

- Jeg fikk beskjed om å komme tilbake til studioet for å møte en manager og en advokat. De hadde allerede bestemt seg for å satse på meg. Det hele var i gang, forteller Siri ivrig.

Spilte inn en låt

Siri dro til sin tante i Washington, Wyclef Jean dro på turné med bandet sitt, blant annet til Norge, og to uker seinere møttes de igjen. Da lå kontrakten på bordet. Klar til å bli signet.

- Allerede den første hele dagen vi var i studio spilte vi inn en sang. En av balladene mine var omgjort til en rask låt, med en litt annen melodi, men med mine akkorder. Etter det har jeg vært i studio både i New York og New Jersey, og spilt inn flere demolåter. Blant annet en hvor jeg synger sammen med Wyclef.

Som Annie Lennox

- Det er bare så gøy og spennende. Jeg har fått vite at de vil satse på meg, at de liker den litt mørke og «raspy» stemmen min og at de er i ferd med å lage nye låter til meg. Kanskje får jeg bruke litt av eget stoff også, sier hun.

I New York produserer Wyclef Jean og Jerry «Wonder» Duplessis musikk for størrelser som Michael Jackson, Whitney Houston og Carlos Santana. Det siste prosjektet er den nye plata til Tom Jones.

- Da jeg spurte Wyclef om han likte sangene mine, svarte han: Love it. Stemmen din minner meg om Annie Lennox.

Siri smiler beskjedent.

- Er det rart jeg ble litt rørt? Nå føles alt bare så riktig. Jeg hadde en god følelse da jeg dro til New York, men dette er bare helt utrolig. Det viser hvor viktig det er å være på rett sted til rett tid. Nå blir jeg nesten litt skremt når de forteller hvilke planer de har for meg.

- Det blir beinhard jobbing. Men jeg tror jeg vet hva jeg gjør, sier Siri til Dagbladet. Hun er forberedt på ei tøff tid om demoen skal føre til lansering.

Unik sjanse: Siri Stranger fra Drøbak har fått en kjempesjanse etter at hun ble oppdaget av Wyclef Jean.