«Sirius»

Av Tom-Rune Andreassen.

Skaperens beskrivelse:

Serien omhandler hovedsaklig de to karakterene Tommus' og Prius' gjøren og laden. Klisjè, right? Faktisk prøver jeg å introdusere mange forskjellige elementer i så mange striper som mulig. Dette betyr at serien noen ganger også kommer til å inkludere ting som egentlig ikke har noe med serien å gjøre, det være seg bruk-og-kast-karakterer som er der kun for en stripes skyld, radikale endringer i seriens fastsatte stilart og oppsett , eller bare en stripe satt opp etter det velkjente, men akk så velbrukte talking heads-prinsippet. Får jeg en idè, tar jeg den med, normen be damned!

Jeg ville ikke lage en serie sementert i et fast konsept, men ha en serie der jeg er fri til å eksperimentere, og sier ganske enkelt at den er basert på et veldig åpent premiss der idèer kommer og går, og dens utviklingsmuligheter vil dra fordeler av dette. For nå er Tommus og Prius seriens eneste faste karakterer. Blir det flere? Sannsynligvis, hvis jeg klarer å velge ut de mest interessante av de jeg har kommet på til nå.

Litt om karakterene:

Tommus er seriens egentlige hovedkarakter, og den karakteren som tar opp mest screen-time. En lite smart fyr med tendenser til ADHD og dårlig impulskontroll. Som den konstante underdog kommer han svært sjelden seirende ut av en situasjon, selv om det er tvilsomt at «seier» noensinne har vært målet hans.

Prius er Tommus' eneste venn (for nå), og ikke en særlig god en sådan. Setter alltid egne interesser foran alle andres, med mindre å fremme andres interesser er fordelaktig for hans egne. Mektig dametekke og ekstrem narsissisme gjør han til en person det er lett å mislike, noe han vet å utnytte hvis han kan. Man trenger ikke fiender med en venn som Prius!

Supporting cast: Tilfeldige mennesker som jeg introduserer her og der, for så å dumpe dem så snart stripa er ferdig.

«Sirius»