Sirkler inn Nokas-pirater

Ti-tolv personer fikk tilgang på filmen før premieren. Nå er den lekket til fildelingsnettverk.

INNSPILLING Fra innspilling av Nokas-filmen på Domkirkeplassen. Her skyter Kjell Alrich Schumann, spilt av Frode Winther, de fatale skuddene mot bilen der Arne Sigve Klungland satt. Foto: Lars Eivind Bones

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
INNSPILLING Fra innspilling av Nokas-filmen på Domkirkeplassen. Her skyter Kjell Alrich Schumann, spilt av Frode Winther, de fatale skuddene mot bilen der Arne Sigve Klungland satt. Foto: Lars Eivind Bones Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kripos vurderer nå å starte jakten på piratene, skriver Dagens Næringsliv i dag.

233 000 nordmenn har gått på kino for å se filmen om det dramatiske ranet av Norsk kontantservice (Nokas) i 2004, der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

Men filmselskapet Alligator er ikke glad for at filmen, bare to uker etter premieren i oktober, dukket opp på internasjonale fildelingsnettverk - der den er spredd og lastet ned flere tusen ganger.

- Avhengig av inntektene - Selv om vi har kjempemedvind på kino, kan det være snakk om nedlastning av flere titusener kopier, og da er det så mye at det rammer oss økonomisk. Vi er et lite produksjonsselskap, og er helt avhengige av inntektene for å kunne reinvestere i nytt filmarbeid, sier produsent Jan Aksel Angeltvedt i Alligator film til Dagens Næringsliv (DN).

Alligator film mener versjonen på fildelingsnettverkene stammer fra en intern kopi, som bare rundt ti-tolv personer har fått tilgang på - blant annet langstidspresse, det vil si magasiner med lang trykketid. Selskapet vil nå undersøke hvilke datamaskiner som har fått tilgang på filmen, som lå på en intern server.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer