Sirkus Aguilera

Eminem hater henne. Seks millioner fans elsker henne. I morgen kommer alle foreldres store skrekk, Christina Aguilera (22), til Oslo Spektrum.

HVA ER DET med Christina Aguilera? Enten elsker du henne eller så hater du henne. Mange himler med øynene bare de hører navnet hennes: «Å - hun er så vulgær!» Eminem sier det slik: «Shit, Christina Aguilera, better switch me chairs/So I can sit next to Carson Daly and Fred Durst/And hear \'em argue over who she gave head to first.»

I sladrepressen er Christina blitt koblet med Fred Durst, Enrique Iglesias, Carson Daly, Robbie Williams, Dave Grohl og selvfølgelig turnékollega Justin Timberlake. Og mange mener det er Eminem Christina snakket om da hun uttalte dette til Rolling Stone:

- Jeg har bare ligget med én hvit mann. Det var en skuffelse.

I det samme intervjuet går det fram at hun helst vil ha sex med afrikanske eller latinamerikanske menn.

MENS DEN VOLDELIGE faren banka opp mora på kjøkkenet, prøvde Christina Aguilera å stenge smerten ute fra jenterommet. Hun pleide å sette på «The Sound of Music» og synge for dukkene og bamsene sine. Hatet og bitterheten mot faren finnes i mange av sangtekstene hennes. Hun er fortsatt ikke på talefot med ham.

- Jeg har masse sinne og hat inne i meg på grunn av det jeg opplevde i barndommen. Det har merket meg på utallige måter. Jeg har lovet meg selv at jeg aldri skal være så hjelpeløs igjen. Ingen mann skal noensinne ha den makten over meg, har hun uttalt.

Christina begynte karrieren i Disneyshowet Mickey Mouse Club sammen med Justin Timberlake og den påståtte erkerivalen Britney Spears.

Da var hun 12 år gammel.

PÅ ET ELLER ANNET tidspunkt skjedde det noe med den lille, blonde jenta fra Mickey Mouse Club. Kanskje var det da hun knuste Britney i bordtennis i 1993? Hun var kanskje fremdeles søt og uskyldig da hun slo gjennom med «Genie in a bottle». Men teksten var åpen for halvskitne tolkninger: «You got to rub me the right way, honey.» Hadde den snille jenta blitt slem? Eller hadde hun alltid vært det? Det fortsatte med «Lady Marmalade» fra filmen Moulin Rouge. Alt var galt: Christina hadde for stort hår, for mye sminke og for utfordrende korsett. Da videoen til singelen «Dirrty» kom i fjor, rant begeret over. Det ble for mye skitt, søle, svette og saftige bevegelser for store deler av voksengenerasjonen. I «Studio Pop» på svensk tv mente et samlet, hoderystende panel at dette var meget trist. Skribent i Morgenbladet, Morten Abrahamsen (34), skrev: «Fra å være tenåring ble hun et monster, som liknet mer på vokalisten i Twisted Sister, enn en normal, søt jente. Fra da av var det klær på et hittil ukjent harryfaktornivå og sminke i klassen «passerte-Revlon-i-det-en-bombe-gikk-av. Låtene, som en gang var velsmurt og kalkulert pop, ble rent ut patetiske, mens deres visuelle fremtoning til nød hadde passet på sminkerommet til en transvestitt.»

I et intervju med det tyske magasinet Amica sier Christina at hun liker å være litt horete:

- Hvis det betyr at jeg er en sterk kvinne, så får jeg heller være horete, da. Jeg er en 22-årig, framgangsrik kvinne og hvis folk vil fornærme meg, må de bare gjøre det.

ER HUN SÅ vulgær? Hva er egentlig forskjellen på Christina og Beyoncè? Er det bare at Beyoncè er penere? I den nye «Baby Boy»-videoen tar jo Beyoncè opp kampen i drøyhetsmesterskapet. Men hvem har sagt at man ikke kan være både drøy og strålende?

Christina Aguilera får masse tyn for at hun kler seg usmakelig horete. Det er skjørt så korte at de ser ut som belter. Hotpants av en annen verden. Lakk. Lær. Nettingstrømper.

- Hadde jeg gått rundt sånn i en mørk bakgate, så hadde det kanskje vært litt horete. Men jeg går jo ikke ut sånn. Jeg er jo på scenen, det er et show, har Christina sagt.

«Ingen Madonna» ropte Aftenposten over to sider på tirsdag. Nei, for Madonna har vel aldri spilt på sex eller hatt kontroversielle klesplagg? Og hvem andre enn Madonna var det som kysset både Britney og Christina under MTV Video Music Awards nå nettopp?

PÅ TURNEEN ETTER den forrige plata kom Christina inn i en litt spesiell vane.

- Hvis jeg hadde en dårlig dag, eller jeg var deppa over en gutt eller noe, tok jeg bare en ny piercing. Jeg følte meg sterkere av det, uttalte hun.

Det var kanskje mye kjærlighetssorg den tida, for nå har hun piercinger i brystvorten, underleppa, nesa og mellom beina. Der nede har hun visstnok en svindyr diamantsak.

- Jeg har fått mange komplimenter for den.

Christina har slått til med en tatovering i nakken også - Xtina . Det er et slags kallenavn. Den søte, uskyldige jenta er Christina, mens den harde, mørke siden er Xtina. Kanskje er det janusansiktet folk har vanskelig for å takle? Blir det vanskelig når hun er tøff og sårbar på samme tid? Slik vi kan være alle sammen? Utagerende sexy, men samtidig feminist? Som popartist skal du helst være enten det ene eller det andre. Og aller helst det andre. «Christina Aguilera har en forvirrende appell i popverdenen» skriver Dagbladets anmelder om turnéåpningen i Hamburg.

SKAL VI TRO Christina Aguilera, gjør all kritikken henne sterkere. «Fighter» handler om nettopp dette: «Makes me that much smarter/So thanks for making me a fighter» Hun har et sterkt feministisk budskap også: Sammen med Lil Kim har hun laga jenter-hold-sammen låta «Can\'t hold us down»:

«Here\'s something I just can\'t understand/If a guy have three girls then he\'s the man/ He can even give us some head, and sex her off/if the girl do the same, then she\'s a whore. Og du kan kalle det opplagt og enkelt, men unge jenter trenger kanskje slike sanger.»

Oppsummeringen må være at Christina leverer helvetes mye bedre Girl Power enn Spice Girls noen gang gjorde.

Velkommen til Oslo.

DIRRTY GIRL: Christina Aguilera (22) er på vei til Norge - med et ukjent antall dristige kostymer i bagasjen og en og annen superhit.