KOMMENTARER

Sirkus Arnardo fyller 70 år:

Sirkus! Du kommer ikke lenger vekk fra den digitale samtida

At det fortsatt reises telt Norge rundt er en seier for levende underholdning.

SVENSK TRAPESARTIST: Flying David alias David Hammarberg sørger for dramatikk under sirkuskuppelen. Foto: Fredrik Wandrup
SVENSK TRAPESARTIST: Flying David alias David Hammarberg sørger for dramatikk under sirkuskuppelen. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

SIRKUSET KOMMER til byen! Fargerike plakater på stolper og vegger. Snart reiser et gigantisk telt seg på et torg eller en parkeringsplass. Et myldrende liv av mennesker forbereder kveldens forestilling. Duften av popkorn og hestelort blander seg under teltduken. Forventningen stiger, unger med store øyne lurer på hva de kan vente seg. Et lite orkester kledt i uniformer med gullsnor spiller opp, fra et podium over sceneinngangen. Før sirkusdirektøren dukker opp i lyskastersirkelen og ønsker velkommen: «Mine damer og herrer, ærede publikum.»

I ÅR ER DET 70 ÅR siden sirkus Arnardo første gang dro på turné til norske bygder og byer. Programmet skilte seg ikke så mye ut fra det som preger jubileumsforestillingen som i disse dager legger landet under seg, på en turné som varer til september. Etter at sørvestlandet og Agder-fylkene er tilbakelagt, går turen nordover, med 40 trailere, en karavane på 600 meter. Om bord fins drevne teltarbeidere og artister som representerer sirkusets grunnfjell; klovner, akrobater, sjonglører, trapesartister, dyretemmere, tryllekunstnere, knivkastere, samt et utrolig nummer der et par skifter klær i et vanvittig tempo. I 1949 var et av numrene «kunstnere på rulleskøyter», i dagens forestilling møter vi «stuntsyklister med ekstreme tricks».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer