<strong><cutline_leadin>BLINKSKUDD:</strong></cutline_leadin> Stort oppmøte til tross, var dette det eneste pressen fikk ut av å vente på SSBs administredende direktør Christine Meyer utenfor Finansdepartementet i går morges. <cutline_name>Foto: Mariam Butt / NTB scanpix </cutline_name>
BLINKSKUDD: Stort oppmøte til tross, var dette det eneste pressen fikk ut av å vente på SSBs administredende direktør Christine Meyer utenfor Finansdepartementet i går morges. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

KOMMENTARER

Statistisk sentralbyrå:

Sirkus Meyer, andre akt

En historie om frosne journalister, Ronald Reagan og et teselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har stormet rundt både SSB og direktøren selv de siste ukene. Dette etter at det ble kjent hva omorganiseringen i forskningsavdelingen, også kjent som avdelingen for sosionomgnål, ville bety. Og i går var det duket for det vi alle er så glad i: Utvikling i saken.

07.45: Den store SSB-dagen starter selvsagt med Politisk Kvarter. Klar sitter Senterpartiets Liv Signe Navarsete, som har vært blant Meyers klareste kritikere. Hun forteller med stort engasjement at striden ikke handler om innvandring. Puh.

Det som er bakgrunnen for hele konflikten er, ifølge Navarsete, at «blårussen» vil «skrote gode, etablerte modeller, bygd på tall og erfaringer tilbake til Ragnar Frisch sin tid – med en retning som går mer på det vi kaller Reagan og Thatcher-retningen». Jøss!

Til slutt kan programlederen melde at saken «selvsagt blir dekket på TV, nett og radio utover dagen». Så da er det bare å spenne seg fast for mer action.

07.58: Spenningen fortsetter utenfor Finansdepartementets lokaler i Akersgata. Der er Christine Meyer tidlig ute til sitt møte med finansministeren, hele 17 minutter før oppsatt tid. Det må jo bety noe! På Marienlyst setter NRK ned en egen arbeidsgruppe for å finne ut hva.

10.32: Kobbelet av journalister på trappa utenfor Finansdepartementet finner ut at de må gå tomhendt hjem. Aftenposten kan melde at Christine Meyer og følget har brukt bakdøra. Slik som forrige uke. På Marienlyst setter NRK ned en egen arbeidsgruppe for å finne ut hvorfor.

11.53: Det tikker inn mail fra Statistisk sentralbyrå. Stillheten er endelig over. I en kort uttalelse melder SSB-direktør Meyer at «Jeg har hatt et godt møte med finansminister Siv Jensen» og at et nytt ett vil finne sted fredag. På Marienlyst setter NRK ned en egen arbeidsgruppe for å finne ut om fredag er den trettende.

12.37: Dagens siste runde i SSB minutt for minutt er kommet. På Stortinget skal Siv Jensen for å svare Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik i spørretimen. Har finansministeren tillit til SSB-ledelsen, lurer Gjelsvik på.

Akkurat det vil ikke Jensen svare på. I dag har Meyer lagt fram flere forslag, som de skal komme tilbake til fredag. Nærmere svar kommer etter det.

Det er ikke godt nok for Gjelsvik. Skal Stortinget få melding om stadig nye teselskap mellom statsråden og SSB-sjefen eller vil det komme en avklaring, spør han. På Marienlyst setter NRK ned en egen arbeidsgruppe for å finne ut om SSB-striden kan knyttes til den amerikanske Tea Party-bevegelsen.

12.51: Heller ikke i vandrehallen vil Siv Jensen avklare om hun har den nødvendige tilliten til byråsjef Meyer. Først skal hun gå inn i alle fakta i saken.

Slik ender dagen med at Meyer kan puste lettet ut. Alle som har fulgt med på litt fotball vet jo tross alt at det er i «full tillit» dødsdommen gjemmer seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer