KOMMENTARER

Amerikansk valgkamp

Sirkus Trump til Ukraina

Hva er skuespill? Og hva er virkelighet? Det er spørsmålet når Ukrainas skuespiller-president Zelenskyj møter reality-TV-president Trump i New York imorgen, skriver Morten Strand.

I MANGE ROLLER: Donald Trump opptrer i mange roller. Nå som pengeutpresser. Her fra en gavebutikk i Times Square i New York. Foto AFP / NTB Scanpix
I MANGE ROLLER: Donald Trump opptrer i mange roller. Nå som pengeutpresser. Her fra en gavebutikk i Times Square i New York. Foto AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Scriptet kunne ikke vært mer dramatisk for komikeren Volodymyr Zelenskyj, som før han ble Ukrainas president i virkeligheten, spilte landets president i en TV-serie. Hver episode handlet om at han måtte håndtere en akutt krise. I virkelighetens verden så har det nå oppstått en akutt krise. For det ser ut til at fedrelandets finanser - og støtte fra sin nærmest allierte, USA - er i spill, og at den virkelige ukrainske presidentens handlinger og reaksjoner kan føre til at verdens mektigste mann, USAs president, kan bli stilt for riksrett, og i ytterste konsekvens avsatt. Enhver forfatter av såpeoperaer vil bli klam av misunnelse overfor den kollegaen som har fantasi til å finne opp et slikt drama. Og så viser det seg å være virkelighet. Det er verken skuespill eller reality-TV.

Rolle-lista i dramaet er selvsagt ikke tilfeldig. Donald Trump er presidenten som blant annet dyrker løgnen og uforutsigbarheten som politiske strategier. Nå sier han at han ikke har gjort noe upassende eller galt, da han 25.juli i en telefonsamtale med Zelenskyj, ifølge avisa Wall Street Journal, hele åtte ganger ba den ukrainske presidenten om å etterforske Hunter Biden for korrupsjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer