Sirkus VG-lista

Christer Falck svarer på kritikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gang på ungdomsskolen ble jeg kalt «kjøtthue» av en av de store gutta i skolegården fordi jeg hadde hindret han i å jule opp en litt tynn kar som het Runar. Jeg kjente meg ikke særlig igjen i karakteristikken, så jeg gadd ikke å bruke så mye tid på det.

Litt senere ble jeg tatt på fersken å stjele viskelæret til den samme Runar. Jeg ble så flau at jeg klikka og ga ham en real omgang juling i ren refleks.

Jeg har verken tenkt å sloss eller sitte passivt å se på denne gangen. Kun lose meg gjennom havet av beskyldninger som har blitt slengt mot meg det siste døgnet, og kanskje forklare hva som er årsaken til at norges mektigste platebransjemann er så sinna som et sprekkferdig lemen at han slår vilt rundt seg med en pisk (på Lydverket), sammenligner meg med David Toska (på Absolutt Underholdning), sier at jeg promper og at ingenting hindrer han i å drepe programlederen (på NRK P3) og kaller meg et «kjøtthode» (på Dagbladet.no).

…så mange psykotiske trekk, du mister tellinga  («Viser Hvor Landet Ligger», Jaa9&OnklP)

Sæmund Fiskvik er sjefen i norsk platebransje. Han styrer bl.a. VG-lista og han bestemmer regelverket som styrer listene. Han skal til enhver tid vite om det skjer uregelmessigheter på listene, fordi (som han sier) «han sitter på verdens beste listesystem».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer