Sirkustrilogi uten like

Tredje og siste møte med den hardkokte detektivduoen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Svart sirkus» er den tredje boka om duoen Derek Strange og Terry Quinn, to privatdetektiver som har sitt virkefelt i de mindre attraktive strøkene i Washington D.C. Og lesere som leter etter hardkokt og tankevekkende underholdningskrim får alle sine ønsker oppfylt her.

Moralsk sak

Derek Strange har påtatt seg en sak av moralsk karakter: Han skal prøve å skaffe bevis som gjør at den mordmistenkte narkokongen Granville Oliver ikke blir idømt lovens strengeste straff, men «slipper» med en livstidsdom. Oliver er skyldig som bare det, noe Strange også vet, men han er prinsipielt imot dødsstraff, og dermed kan han gjerne ta noen ekstra runder for å hindre at staten tar livet av en mann. Quinn har også en sak å jobbe med, av enklere karakter. Mario Durham ber Quinn finne kjæresten hans, som er forsvunnet. Det tar ikke Quinn lang tid å finne henne, men det går heller ikke lang tid etter det før hun blir funnet mishandlet og død.

Revirkrig

Strange og Quinn kommer også i kontakt med bandelederne Dewayne Durham (Marios lillebror) og Horace McKinley, som bedriver sin lokale lille revirkrig, godt assistert av våpenhandleren Ulysses Foreman. For dem handler det om ære og respekt, men for utenforstående oppfattes det som en krangel som har fått utvikle seg for lenge. «Svart sirkus» er den siste boka om den sympatiske soul-elskeren Strange og hans aggressive kompanjong Quinn. Det er synd, for George P. Pelecanos traff blink med disse bøkene, både når det gjaldt personer og miljø. Det er godt skrevet, spennende og et blikk inn i en verden som ligger milevidt fra det Washington som vi møter i nyhetene. Men Pelecanos har bestemt seg for å gi seg mens leken er god, og det skal han ha all respekt for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer