Siss (72) damenes Sputnik

Siss Siljan debuterte som plateartist da hun var 70. Nå gir hun ut et knippe country- og westernmelodier på en egenprodusert cd.

- Jeg er den kvinnelige versjonen av Sputnik, sier Siss Siljan, ikke uten en god porsjon selvironi.

20 låter

Siss Siljan og ektemannen Ove Siljan (70) har oversatt og spilt inn 20 kjente og kjære countrylåter samt svisker som «It's Not Unusual» og «Guantanamera». Siss er en habil gitarist med utdanning fra Musikkonservatoriet i Oslo. Fortsatt går hun til stemmepedagog for å holde stemmen ved like.

Ekteparet har nettopp feiret gullbryllup. Musikken har vært en lidenskap hele livet, men først da de ble pensjonister, fikk de for alvor tid til å dyrke musikkinteressen. I 2000 debuterte Siss med en cd med svensktoppmelodier. Denne gangen satser hun på country.

- Vi har plukket fram de klassiske countrylåtene, sier Siss og blir avløst av ektemannen.

- Jeg tror det er et behov, særlig i vår generasjon, for norsk tekst på kjente låter. Vi har vært borti alle sjangrer unntatt heavy metal, sier Ove. De har fått med seg en velrenommert musiker, Håkon Graf, som tidligere har turnert med blant andre Jan Garbarek.

Låvedans

- Håkon er helt utrolig. Han kan spille et hvilket som helst instrument. Han er den musikalske krumtappen, sier Ove Siljan.

Platene spiller de inn i sitt eget studio i kjelleren i bygården de eier i Oslo.

- Der har vi alt vi trenger. Og på landstedet i Enebakk har vi bygd om låven til dansesal. Forrige gang holdt vi releaseparty der, sier Siss.

Hun har planene klare for plate nummer tre.

- Neste år skal vi begynne på ei ny plate med storbandmusikk. Frank Sinatra, sier Siss.

ANDRE CD: Siss Siljan (72) cd-debuterte med svensktoppfavoritter for to år siden, og er nå klar med oppfølgeren «De beste Country & Westernmelodiene».
FAVORITTER PÅ CD: Siss Siljan og mannen Ove gir ut cd-en «De beste Country & Westernmelodiene».