Sissel & friends

DRAMMEN (Dagbladet): Sissel Kyrkjebø går i Pavarottis fotspor. Hun omgir seg med stadig flere artistvenner på scenen, fredag skal hele storfamilien på scenen foran et utsolgt Oslo Spektrum.

I går framførte en strålende opplagt Sissel sanger fra hele sin karriere foran et utsolgt Drammen teater. Men 32-åringen stilte som vanlig ikke alene på scenen. Med seg hadde hun Espen Lind, de danske rockestjernene i Sort Sol, norske State, den svenske fiolinisten Kalle Moreus og Paddy Moloney fra The Chieftians.

Og det er tydelig at Sissel har lært noen triks av nettopp The Chieftains, som hun har spilt sammen med på flere cd-er og konserter. Den irske folkemusikkgruppas plater er alltid spekket med superstjerner. Nå følger Sissel i deres fotspor. Gjesteinnslagene på hennes opptredener blir stadig flere.

Ny plate

Gårsdagens konsert ble filmet av NRK og kommer på skjermen 8. desember. I tillegg er det planer om å lage både video og DVD av konserten. Og musikken skal bli til en live-cd som vil bli lansert i de skandinaviske landene i november. Sissel sang låter på svensk, dansk, engelsk og norsk.

Det var låter fra hele hennes karriere, flest minner vakte «Kjærlighet» fra 1986, men mest trøkk var det i hennes debutframføring av den nye låta «Walking Through Fire». Skrevet av Espen Lind. Han påstår han verken er misfornøyd med sitt eget platesalg eller misunnelig på Sissel som selger ut Oslo Spektrum.

- Det er helt ålreit å komme inn og gjøre en låt og gå hjem etterpå. Jeg er ikke glad i å turnere, sa Lind, som for tida jobber i studio. - Jeg vet ikke hva som skjer framover, men livet er bra, det er det alltid for nordlendinger, fastslo han.

- Var nervøs

- Dette var helt topp! mente Sissel etter konserten. Hun hadde gledet seg et halvt år til konserten i går. Nå ser hun fram til fredagens Spektrum-konsert.

- Jeg har vært med på å selge ut Spektrum med julekonsertene, men aldri alene. Jeg var veldig nervøs for at vi ikke skulle selge nok billetter, så det føles helt ok å ha solgt ut alt sammen.

GJØR EN PAVAROTTI: Sissel Kyrkjebø fyller scenen med artistvenner og gjesteopptredener. Her er hun sammen med norske State, danske Sort Sol, Kringkastingsorkesteret og deres dirigent Anders Eljas. I tillegg opptrådte Espen Lind, den svenske fiolinisten Kalle Moreus og Paddy Moloney fra The Chieftains.
IRSK INNSLAG: Sissel har lenge samarbeidet med irske The Chieftains. Her representert ved Paddy Moloney.
SKJØNNHETEN OG ROCKEREN: Sissel Kyrkjebø sammen med sangeren i rockebandet Sort Sol.