Sissel avlyser julekonsertene

Sissel Kyrkjebø Skoller (30) avlyser fem konserter før jul. Hun er fryktelig lei seg.

Kyrkjebø Skoller har fått virusinfeksjon på stemmebåndene, og har sangforbud ut året. Sykdommen kom midt under juleturneen, og Sissel har blant annet avlyst dagens turnéavslutning i Stockholm.

- Sissel er fryktelig lei seg. Hun er sykemeldt fram til jul, og er reist hjem til familien i København. Nå må hun bare ta tida til hjelp, sier Kyrkjebøs manager Arne Svare.

Lørdag dro Sissel rett til halsekspert i København, og diagnosen ble klar like før kveldens planlagte konsert: virusinfeksjon på stemmebåndene.

Hun måtte droppe konserten i den danske hovedstaden. I tillegg har konsertene i Herning og Malmö blitt gjennomført uten Sissel.

Holdt ut

Sissel Kyrkjebø har slitt med forkjølelse og sår hals siden tidlig i forrige uke, og måtte avlyse den planlagte julekonserten til inntekt for Frelsesarmeen forrige tirsdag. Siden har hun knasket penicillin og drukket urtete til den store gullmedaljen, og fullførte konsertene både i Jönköping og Göteborg. Fredagens konsert i Göteborg ble den siste. I dag synger Göran Fristorp i stedet for Sissel i Stockholm.

- Turneen fullføres, men uten Sissel. De som vil ha pengene sine tilbake får det, sier Svare.

NRK1 sender opptak fra konserten i Göteborg førstkommende lørdag, og konserten går i reprise tredje juledag.

90000 billetter

Juleturneen, med blant andre Oslo Gospel Choir, Rune Larsen og Sverre Anker Ousdal, startet i Fjellhallen på Gjøvik 4. desember, og totalt 90000 mennesker har kjøpt billetter til konserten over hele Skandinavia. Nå må resten av turneen klare seg uten den store stjernen.

- Sissel har fått tale- og sangforbud, så nå går det på fingerspråk. Ved en virusinfeksjon er det lite hjelp i antibiotika, sier Arne Svare.

Ingen vet hvor langvarig en slik virusinfeksjon kan bli, men håpet er at Sissel er på beina igjen så fort som mulig.

Plate neste år

Jula feires hjemme i København, sammen med mannen Eddie Skoller og barna Ingrid (3) og Sarah (4 md.). Sarah har vært med mamma på juleturneen.

- På nyåret fortsetter Sissel arbeidet med den nye plata. Nå er det ikke mye som gjenstår, sier Arne Svare.

Sissels nye plate har latt vente på seg, og det er ennå uvisst når den kommer. Plata er produsert av amerikanske Rick Chertoff, som står bak artister som Cindy Lauper og Joan Osborne, og blir hennes første soloalbum på seks år.

SKUFFER MANGE: Sissel Kyrkjebø Skoller (30) ble sykemeldt midt under juleturneen, og må droppe dagens konsert i Stockholm.