Sissel blir i Danmark

Alt tyder på at Sissel Kyrkjebø (34) fortsatt vil ha base i Danmark etter bruddet med ektemannen Eddie Skoller (59).

- Sissel kommer helt sikkert til å fortsette å ha base i Danmark, jeg har i hvert fall ikke hørt noe annet, fastslår manager Arne Svare.

Det var han som kl 00.15 natt til i går leverte den overraskende pressemeldingen om bruddet til NTB.

Bakgrunnen var at paret tidligere på torsdagen hadde hatt pågang fra både BT, Ekstra Bladet og VG angående rykter om et brudd. Derfor ville de komme avisene i forkjøpet - og samtidig unngå at bomben skulle sprenge midt under hennes promoarbeid i USA. Albumet «My Heart» lanseres på det viktige amerikanske markedet tirsdag.

- Ubehagelig for Sissel

Da den danske avisa BT i går ringte på døra til familiens hus i Charlottenlund nord for København, var det Sissel selv om åpnet døra. Hun gjorde det klart at hun hadde sagt det hun ville si i pressemeldingen og at hun ikke ville gi noen kommentar utover dette. Eddie og Sissel har barna Sarah (4) og Ingrid (8), som i går var sammen med sin mor.

- Jeg har snakket med Sissel flere ganger i dag. Det har vært mye pågang. Sissel har tilbrakt ganske mange år i rampelyset, men selvfølgelig er det ubehagelig. Det er klart dette ikke er kjekt på noen som helst måte, sier Svare.

Atskilte karrierer

Eddie Skoller, som oppholder seg et ukjent sted i Danmark, har også gjort seg selv utilgjengelig for pressen.

Selv om det lenge skal ha gått rykter om at forholdet har skrantet, blant annet med bakgrunn i parets lange opphold fra hverandre, er det ikke mer enn fem måneder siden Eddie Skoller uttalte seg i positive ordelag om forholdet til sin tredje kone.

- Nøkkelen til lykken vår er at vi holder karrierene våre atskilte, forklarte Skoller til Bergensavisen.

Sissel Kyrkjebø kjøpte i april 2003 en over 200 kvadratmeter stor leilighet med tre stuer og to soverom i Gabels gate 37. Leiligheten hadde ifølge Se og Hør en prisantydning på 5,6 millioner kroner. I tillegg har Skoller Kyrkjebø gjennomført en grundig oppussing av leiligheten. Det er likevel lite trolig at leiligheten vil bli en permanent base for Kyrkjebø.

Store konsertjobber

Sissel Kyrkjebø reiser tirsdag til USA, der «My Heart» skal lanseres. Albumet har allerede solgt nesten 200000 eksemplar i Skandinavia.

Dagen etter ankomst skal Kyrkjebø blant annet på den internasjonale tv-kanalen CNN. Sissels forrige USA-frieri, plata «Sissel», er foreløpig solgt i 85000 kopier. Det nye albumet trykkes i et førsteopplag på 30000 eksemplarer. Albumet vil ikke få noen stor lansering, men det er klart at det vil bli kjørt tv-reklame i utvalgte byer. I tillegg tror man på drahjelp fra turneen i april og mai. Da skal Sissel gjøre nokså store konserter med mellom 1000 og 1600 i salen hver kveld.

Manager Arne Svare kunne i går bekrefte at det nå også går mot lansering i Tyskland, Frankrike og Japan i tillegg til England.

FLYTTET UT: Sissel Kyrkjebø har flyttet ut av dette huset i Gentofte til en leilighet i København.
FLYTTER IKKE: Sissel Kyrkjebø kommer fortsatt til å bo i København, til tross for bruddet mellom henne og den danske artisten Eddie Skoller. Tirsdag reiser hun tilbake til platelansering i USA, der dette bildet ble tatt i fjor.