Sissel blir UNICEF-ambassadør

Skal sette fokus på HIV og AIDS blant barn

(Dagbladet.no): Sissel Kyrkjebø er utnevnt til ambassadør for FNs barneorganisasjon UNICEF. Som UNICEF-ambassadør skal den norske sangfuglen bidra til å fremme barns rettigheter og UNICEFs arbeid i Norge og resten av verden. Sissel skal først og fremst sette fokus på barn som er rammet av HIV og AIDS.

- Det er en tillitserklæring å få jobbe sammen med UNICEF som driver sitt arbeid globalt for å hjelpe alle barn. Gjennom å styrke barns rettigheter over hele verden, har vi en mulighet til å gjøre noe med de enorme ulikhetene vi ser i verden i dag, sier Sissel Kyrkjebø i en pressemelding på UNICEF Norges hjemmesider.

UNICEF er kjent for å rekruttere kjendiser som frontfigurer for sitt arbeid. Andre norske ambassadører er Ole Gunner Solskjær, Vendela Kirsebom Thommessen og Johan Olav Koss. Internasjonalt er artister som Roger Moore, Harry Belafonte, Nicole Kidman, Robbie Williams og David Beckham engasjert.

Sissel Kyrkjebø er valgt fordi hun ifølge organisasjonen har vist «et genuint sosialt engasjement» siden starten på sin karriere. Hun har jobbet for Kirkens Nødhjelp, Norge Røde Kors, Strømmestiftelsen og flere TV-aksjoner.

Generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad, sier hun er svært glad for at Sissel har takket ja, og tror at hennes brede appell og gjennomslagskraft vil bidra til å fremme UNICEFs arbeid.

- Sissel Kyrkjebø fyller i høyeste grad de kriterier som stilles til en UNICEF-ambassadør. Hun er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt, og har vist et sterkt engasjement for barn blant annet gjennom sitt arbeid for Røde Kors og Strømmestiftelsen, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad.

1. desember skal Sissel være med på markeringen av den internasjonale AIDS-dagen. I løpet av 2006 skal hun gjøre en feltreise til Mosambik for å sette seg inn i problemstillingen med barn og AIDS. Sissel sier hun ser fram til dette.

- I dag er mer enn 15 millioner barn foreldreløse på grunn av HIV/AIDS. Over to millioner barn under 15 år er HIV-smittet og under fem prosent av dem får noen som helst behandling. Hvis jeg kan bidra til mer fokus og økt innsats for å bedre livskvaliteten for disse barna, er det ingen ting som er bedre enn det, sier Sissel.

ENGASJERT: Sissel Kyrkjebø stilte opp under årets TV-aksjon. Nå sksal hun jobbe med barn og AIDS. Foto: Eirik Helland Urke/ Dagbladet
ENGASJERT: Sissel Kyrkjebø stilte opp under årets TV-aksjon. Nå sksal hun jobbe med barn og AIDS. Foto: Eirik Helland Urke/ Dagbladet Vis mer