Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sissel dubbes til norsk

Sissel Kyrkjebø har takket nei til å lage den norske versjoner av sine egne sanger fra den amerikanske filmen «Pinocchios fantastiske eventyr». En annen norsk sangartist skal «oversette» Kyrkjebøs stemme fra engelsk til den norske utgaven av filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå ikke avgjort hvem som får det ærefulle oppdraget å synge Kyrkjebøs sanger på norsk. Kyrkjebø har selvsagt de beste forutsetninger for å gjøre jobben, men:

- Hun hadde for mye å gjøre, hun var ferdig med denne filmen og hadde ikke plass til en slik jobb i sine videre planer, sier Harald Mæle, som lager den norske versjonen av filmen.

Henki Kolstad, Mari Maurstad og Unn Vibeke Hol er blant dem som har gitt sine stemmer til den norske utgaven til Mæle og filmselskapet SF Norge. Men da de også gjerne ville ha med Kyrkjebø, skal hun skal ha svart et meget høflig, men bestemt, «nei».

Queen-duett

Derfor har Mæle invitert andre kjente artister for å prøvesynge «Kyrkjebø-rollen». Han må også finne noen som kan tolke Stevie Wonder og Brian May, sistnevnte kjent fra popgruppa Queen.
Kyrkjebø synger duett med May i rockeballaden «What Are We Made Of». Den er skrevet av Queen-medlemmet og har mange likhetstrekk med gruppas tidligere repertoar.

Brian May står også bak den over sju minutter lange «Il Colosso». Her synger Sissel Kyrkjebø stemmen til en prinsesse i trøbbel, som til slutt blir reddet av den tapre tredokka Pinocchio.

Stevie Wonder har laget tre av de andre melodiene til filmen, som alle finnes på en CD som ble gitt ut i fjor. Den norske versjonen av filmmusikken vil ikke bli utgitt.

Levende film

«Pinocchios fantastiske eventyr» er regissert av Steve Barron, som blant annet har den første av «Turtles»-filmene på samvittigheten. Han var også mannen bak videoen som hjalp a-ha til verdenssuksess, «Take On Me».

«Pinocchio...» er både i form og innhold et stykke fra Disneys kjente tegnede versjoner. Den er basert på forfatteren Carlo Collodis originalhistorie og har levende skuespillere- med unntak av Pinocchio selv, som er laget av Jim Hensons dokkemakere.

Filmen fikk gode kritikker etter USA-premieren i fjor vår. «En juvél av en barnefilm,» skrev The Washington Post. «Her er en Pinocchio med ekte flis i,» mente USA Today. «Pinocchio er en imponerende skapning,» skrev San Francisco Cronicle- og Harald Mæle er over seg av begeistring.

- Det er en av de vakreste filmene jeg noensinne har sett, rent bildemessig, sier han.

  • Filmen får premiere på norske kinoer 2. juledag.
Hele Norges coronakart