Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sissel får bygdeordfører som nærmeste nabo

Nå håper han at sangstjernen vil bidra i det lokale kulturlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om to måneder overtar Sissel Kyrkjebø prakteiendommen «Minde», ikke langt fra Hov sentrum, og ordføreren blir en av de nærmeste naboene.

Ordfører Reidar Eriksen avbrøt ferien for å delta, da det lokale skolekorpset markerte nyheten om bygdas nye innbygger med hornmusikk.

Gir løft - Det var full jackpot at det var henne. Det har vært nok motbakker den siste tiden. I alle år har vi slitt med å bli kjent. Dette vil gi oss et løft, sier ordfører Reidar Eriksen.

Han vil ikke skape forventninger til sangstjernen, men håper han at hun vil bidra i det lokale kulturlivet.

-Det er klart at hun må få bestemme selv hvor mye hun vil involvere seg. Det må ikke bli noe mas. Sissel er uansett hjertelig velkommen, understreker han.
Halleluja i Bergen Fungerende ordfører i Bergen, Trude Drevland, ser ingen grunn til å være sjalu. Hun mener bygda i Søndre Land bør flagge på hel stang.

- Fra Bergen er det bare halleluja. Velsigne alle som får en bergenser i sin midte.

Drevland hevder hun ikke er lei seg for at Sissel valgte «feil side av fjellet».

- La meg si det sånn: det finnes ikke en bedre og mer representativ «eksportvare» fra Bergen.
Har leilighet og hytte Verken Sissel Kyrkjebø eller kjæresten, jurist og skatteekspert Ernst Ravnaas, vil opplyse om hva eiendommen skal brukes til.

Ravnaas skriver i en tekstmelding til Dagbladet at de to ikke ønsker oppmerksomhet rundt privatlivet.

Paret eier i dag en leilighet på Frogner i Oslo. Sissel eier også en hytte på Haugastøl i Hol.
Ny kjendis på vei Søndre Land har de siste årene opplevd fraflytting. På toppen av dette gikk Hov Møbelindustri konkurs i 2009, og mange arbeidsplasser gikk tapt.

VARM VELKOMST: Venninnene Linda Schjørlien (t.h.) og Camilla Granum Selmer-Olsen lover å ta godt i mot sangstjernen og familien. Foto: Håkon Eikesdal
VARM VELKOMST: Venninnene Linda Schjørlien (t.h.) og Camilla Granum Selmer-Olsen lover å ta godt i mot sangstjernen og familien. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Nå skal det satses på kultur. Ordføreren mener dette skal snu den negative trenden i kommunen.

Ifølge Eriksen skal Sissel ha bekjentskaper i kulturlivet i kommunen, men han kan ikke bekrefte om det var dette som fikk Sissel til å sikre seg «Minde».

Etter hva Dagbladet kjenner til er en annen norsk kulturpersonlighet nå på jakt etter eiendom i den lille bygda.

Fra før har forfatter og språkforsker Helene Uri, komponist og pianist Kjetil Bjørnstad og jazzmusiker Jon Balke alle sikret seg eiendom i kommunen.

Ønsker seg Charter-Hilde Fredag holder Odd Nordstoga konsert i Søndre Land. Nordstoga har sammen med Sissel Kyrkjebø gitt ut juleplaten «Strålande jul», men om Sissel vil dukke opp på fredagens Nordstoga-konsert er usikkert.

Kjendisrushet gir uansett god stemning på den lokale kafeen i Hov.

- Nå vil vi ha Hilde fra Charterfeber på TV3 til å flytte hit, sier Linda Schjørlien til Dagbladet og ler.

ETTERLENGTET: - Endelig skjer det noe positivt her i bygda, sier Harald Amlien (t.v.) utenfor den lokale Kiwi-butikken. Lars Bjørnsveen synes også det er flott at Sissel kjøper seg fritidsbolig i Søndre Land i Oppland. Foto: Håkon Eikesdal
ETTERLENGTET: - Endelig skjer det noe positivt her i bygda, sier Harald Amlien (t.v.) utenfor den lokale Kiwi-butikken. Lars Bjørnsveen synes også det er flott at Sissel kjøper seg fritidsbolig i Søndre Land i Oppland. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer