Sissel la ut dette klippet på Youtube. Så kom mailen fra Hollywood

Nå kan bukkehornet hennes høre i vinterens store Disney-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med en historie basert på et eventyr av H.C. Andersen, satt i et landskap av snøkledde fjell og med rollefigurer som heter «Olaf», «Anna» og «Kristoff», er det åpenbart at Disney har skulet til Skandinavia når de har laget sin siste animasjonsfilm, «Frost».

Og det er ikke bare kvasinordisk kultursuppe verden skal utsettes for i førjulsstria, heller - for på lydsporet til flere av scenene vil du høre et ekte norsk geitebukkhorn, delvis spilt inn på ei avsidesliggende seter nær Biri i Oppland av den norske hornisten Sissel Morken Gullord.

Funnet på nettet Hun sysler nemlig med tradisjonelle norske folkemusikkinstrumenter som bukkehorn og neverlutt ved siden av å være en etterspurt frilansmusiker på waldhorn.

- Filmkomponisten Christopher Beck fant meg på nettet. Jeg har bare for moro skyld lagt ut noen youtubevideoer der jeg spiller bukkehorn på setra som tilhører gården jeg bor på. Plutselig fikk jeg en mail der det sto at Beck var blitt «forelska» i spillet mitt, sier Gullord.

- Samtidig spurte de meg om jeg kunne tenke meg å spille inn noe musikk de hadde skrevet og om jeg kunne improvisere noe. Jeg fikk noteark og noen lydfiler, og for å få inspirasjon og komme i riktig stemning dro jeg på setra og spilte det inn med helt enkelt utstyr, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer