Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sissel mistet sin gode venn

Sissel Kyrkjebø mistet sin gode venn og musikerkollega Sigurd Køhn i flodbølge-katastrofen i Thailand. I går sang hun til inntekt for ofrene.

Med et kjendisoppbud av de sjeldne hadde gårsdagens TV-aksjon samlet inn 45 millioner kroner da lysene i studio slukket.

Et titall aktører fra kultur- underholdning- og samfunnslivet nølte ikke med å si ja da TV-kanalen spurte om å bidra for de flodbølgerammede i sørøst-Asia. Flere av deltakerne var også personlig rammet.

Jobbet sammen

Sissel Kyrkjebø var en av dem som var berørt. Hun mistet sin gode venn Sigurd Køhn, som var på ferie i Thailand.

- Vi jobbet sammen en rekke ganger. Hele katastrofen er så ufattelig å forstå. Det har vært for sterkt å lese om dette. Det er først nå jeg har åpnet avisene, sier Sissel. Hun har flere ganger vært i ferieparadiset, som nå er katastrofeområde.

 - Vi har vært i Phuket mange ganger. Jeg har mange gode minner fra stedet og fra de fantastiske menneskene vi møtte der nede. Dette er folk som er totalt avhengige av det som skjer på og rundt stranda. Det er viktig at vi nå viser engasjement, og at vi artister bidrar med det vi kan.

- Historisk

Også Morten Abel har samarbeidet med Køhn. Han var svært imponert over innsamlingsiveren til innringerne.

- Jeg tror dette kan bli et historisk resultat. Det fine med innsamlingen er at den rekker ut til så mange mennesker. Vi kan også håpe på at det får flere positive konsekvenser. Det er jo ingen fiender i en naturkatastrofe, Kanskje kan dette være med på å drive fram et samarbeid på Sri Lanka mellom singaleserne og tamilene. Og kanskje går det opp for de rike landene i verden at de har et ansvar for de fattige. Det er så enkelt som det, sier Abel. 

Stor iver

TV-seerne kunne hele kvelden ringe inn til det kjendistette panelet, som tok imot millionene med stor iver. Stemningen var høy, tross anledningen.

 - Hu der e helt rå, sa Pia Tjelta og pekte over til sidekvinnen Anne Marie Ottersen.

 - Ja, her går det i et bankende kjør, repliserer Ottersen, som mottok 10 000 kroner flere ganger på rad.

- Det er utrolig hva folk gir. Jeg må få ta med en hilsen fra Sindre og Anna som har ryddet på rommene sine i flere måneder, og gir lommepengene sine til aksjonen, sier Pia Tjelta.

En kjent forretningsmann var også telefonvakt. 

Konkurranse

- Dette er fantastisk å være med på, sier Petter Stordalen. Den største donasjonen han mottok på telefonen i går, var bingopengene til oljearbeiderne på Statfjord A. 90 000 kroner.

- Det er inspirerende å se at så mange løfter i lag, sier Stordalen. Borte i humorhjørnet var det klare tegn på intern konkurranse. Johan Golden, Elina Kranz og Lisa Tønne skysset hundretusenvis og kanskje millioner av kroner inn i hjelpeaksjonen.

 - Det er mye hyggelige folk. Men de blir litt perplekse når de ikke får en automatisk svarer, men et menneske å snakke med.

- En ville bare snakke med John Alvheim, sier Lisa Tønne. Rockshi Hikkabuwa Liyanaye var en av gjestene hos programlederne Nils Gunnar Lie og Sarah Natasha Melbye. Hun kom fra det flomrammede områdene på Sri Lanka onsdag. Hun ønsker å takke Jonas Gahr Støre for den store hjelpeinnsatsen.

- Men jeg måtte jo bare si at jeg ikke kunne sette over telefonen. Men da ville han ikke gi penger, og la på røret.

- Vi vil være hos dere i lang tid, lover Gahr Støre.

Slik så det virkelig også ut til i går kveld.

OPPTRÅDTE: Sondre Lerche var blant dem som sang til inntekt for TV-aksjonen på TV2 i går.
SAVNET: Saksofonisten Sigurd Køhn (45).
SANG I MEDFØLELSE: Sissel Kyrkjebø var flere ganger på scenen under TV 2s innsamlingsaksjon for flodbølgeofrene. Hennes gode venn Sigurd Køhn er savnet etter katastrofen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media