Sissel MTV- helt

En amerikansk ræpper måtte til for å få sving på Sissel Kyrkjebøs internasjonale karriere. Sammen med Warren G. er hun et av de aller heteste navnene på musikkanalen MTV.

«Prince Igor»-singelen er på såkalt «heavy rotation» på begge de to MTV-kanalene som dekker Europa. Det betyr at Sissel er i ferd med å bli popstjerne i utlandet på alvor.

- Videoen med Sissel og Warren G. vises på MTV minst 35 ganger i uka, forteller Eivind Slotsvik i Polygram. I MTV- seernes eget ønskeprogram, «MTV Select», er «Prince Igor» den nest-mest populære låta.

Hele Europa

Kyrkjebø, som i kveld åpner sin store skandinaviske juleturné i Fjellhallen på Gjøvik, opplever også for første gang i karrieren meget fordelaktige plasseringer på en rekke europeiske salgslister. Følgende plasseringer har singelen oppnådd så langt:Hellas - nummer treTyskland - nummer åtteNederland - nummer åtteSverige - nummer 11Sveits - nummer 11Østerrike - nummer 16Frankrike - nummer 19

Mye tyder på at Kyrkjebøs singel særlig har slått an hos et ungt publikum. MTV-suksessen understreker dette.

Låtas blanding av ræpp og klassisk sang, og den ultrahippe videoen der Sissel er stylet opp som en overjordisk vakker og sølvblank cyberbabe, er da også rettet inn mot et helt annet publikum enn det som søker til hennes julekonserter.

Ny produsent klar

I det siste har også Sissel kommet mange hakk nærmere en ny plateinnspilling. Valget av produsent er gjort, og mannen heter Rick Chertoff, tidligere medlem av norgesvenneneHooters. Chertoff er kjent som produsent for Joan Osbornes meget suksessrike debutlabum. Ifølge Dagsavisen Arbeiderbladet reiser Kyrkjebø til USA i januar for å starte innspillingen av plata. Hun sier at hun har ventet i tre år på at Chertoff skulle bli ledig.

SUKSESS:Sissel Kyrkjebø er med i en av de hyppigst viste videone på MTV.
Sissel Kyrkjebø