Sissel og Kurt kan få offentlig støtte

Norge kan få en ny, offentlig støtteordning for kommersielle artister som vil satse internasjonalt.

EKSPORT: Sissel Kyrkjebø har tidligere gjort framstøt blant annet på det amerikanske markedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EKSPORT: Sissel Kyrkjebø har tidligere gjort framstøt blant annet på det amerikanske markedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Initiativet kommer fra Arnfinn Bjerkestrand, som er en sentral mann i de offentlige støtteordningene som allerede finnes. Han er styreleder for Fond for utøvende kunstnere (FFUK), og sitter i Kulturrådet.

- Det er en tendens at etablerte artister kommer inn på ordinære støttemidler, som FFUK og Kulturfondet. Med den utviklingen musikkbransjen er i nå - med fallende inntekter - vil presset forsterke seg, sier Bjerkestrand.

Støtteordningene som finnes i dag, fordeles etter en kunstfaglig vurdering. Bjerkestrand vil ha de etablerte artistene over på en ny støtteordning, der næringsutvikling står i fokus.

- De som har vist seg å være bærekraftige kommersielt sett - kan få støtte til å utvikle produktet sitt i et næringsperspektiv, sier Bjerkestrand.

10 millioner i potten Han ser for seg at støtteordningen skal være basert på et fond på minst 10 millioner kroner. Disse midlene kan være basis for en satsing som også trekker inn privat, risikovennlig kapital.

Artister som ville kunne være aktuelle er Ane Brun, Datarock, Kurt Nilsen, Kari Bremnes og Sissel Kyrkjebø, mener Bjerkestrand. Også studioer og plateselskap skal kunne søke støtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer