Sissel synger Sissel

Det måtte en ny Sissel til for å lage de norske versjonene av Sissel Kyrkjebøs originalsanger til den amerikanske filmen «Pinocchios fantastiske eventyr». Sissel Heibek har sølvstrupe hun også - og har sunget Sissel Kyrkjebø før.

Den 21 år gamle Asker-jenta leste i Dagbladet at Kyrkjebø selv ikke hadde anledning til å delta i fornorskingen av sine engelskspråklige sanger til filmen «Pinocchios fantastiske eventyr».

Da Harald Mæle i Sun Studios fikk høre henne prøvesynge, var saken klar: Sissel er en fullgod erstatter for Sissel.

«Sissel-ekspert»

- Og Kyrkjebø er selvsagt forbildet ditt?

- Jeg har ingen forbilder, men jeg har idealer - og noen jeg ser opp til. Når jeg synger sanger som ligger i Kyrkjebøs stil, blir jeg nok påvirket av måten hun gjør det på, sier Sissel Heibek.

Pinocchio-filmen er ikke første gang Sissel synger Sissel: Hun sang OL-hymnen - originalframført av Kyrkjebø - da Toppidrettssenteret skulle overraske OL-president Arne Myhrvold med bursdagsfeiring. Hun laget CD-versjonen av Sissel Kyrkjebøs sangbidrag til den internasjonale jordmorkongressen i Oslo Spektrum i fjor.

Klassisk

- Jeg er nok ganske god til å imitere Sissel Kyrkjebø, men når jeg synger klassisk eller opera er jeg ikke lik henne i det hele tatt.

For til forskjell fra sin mer berømte navnesøster har Heibek en klassisk sangskolering. Hun går til sangpedagog og på Musikk-konservatoriet i Kristiansand for å lære seg å synge operaarier.

- Det er vel kanskje opera jeg kommer til å drive med, men det er ikke den musikken som fenger meg mest. Jeg sovnet under «Barbereren i Sevilla» på Den Norske Opera.

Sissel Heibek synger Sissel Kyrkjebø
Sissel Heibek