Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sissel til topps i USA

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Sissel Kyrkjebø Skoller gikk ved midnatt til topps med filmmusikken til «Titanic» på Billboard-lista. Plateselskapet Sony Music regner med at minimum fem millioner plater blir solgt på verdensbasis av plata. Det spøker imidlertid for utgivelsen av singelen med Sissel og Celine Dion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Titanic»-albumet har klatret voldsomt på Billboard-lista de siste ukene. På fem uker har filmen hatt følgende plasseringer på den annerkjente amerikanske lista: 154, 72, 31, 11 _ før filmmusikken nå altså når den hellige 1. plassen.

Overveldet

Det er svært uvanlig at filmmusikk, eller såkalte soundtrack, går til topps på hit-listene.

Bare denne uka har 243.000 «Titanic»-plater blitt solgt over disk i USA _ og siden plata ble sluppet har nærmere en og en halv million skiver blitt solgt bare i USA. Sony Music regner med at skiva vil selge minst to millioner eksemplarer bare i Statene i januar _ og dette er et nytt steg mot Sissels internasjonale gjennombrudd.

- Dette er selvsagt veldig hyggelig. Litt i overkant enn forventet, må jeg innrømme _ akkurat som responsen på filmen. Verdens dyreste film har jo allerede spilt inn det den kostet, sier en storfornøyd sjef i Sony Music Norge, Rune Hagberg, til Dagbladet.

Ingen singel?

Sissels stemme er en viktig del av filmmusikken, som er komponert av den annerkjente filmkomponisten James Horner. Plata har fått gode kritikker i USA, og The New York Times sammenliknet Sissel med den irske superstjernen Enya i sin anmeldelse av plata.

Sissel, som synger uten ord, er med på i alt sju spor på plata, men hun blir ikke profilert noe spesielt på selve plata i forhold til Celine Dion og filmens skuespillere. Det er, etter hva Dagbladet kjenner til, også noe av grunnen til at det nå jobbes med å utgi en felles singel med både Celine Dions «My Heart Will Go On» og deler av Sissels bidrag.

Sony Music-sjef Hagberg tviler derimot på at det blir noen singel.

- Celines «Titanic»-singel er allerede under produksjon. Det vil forundre meg om Celine vil gi ut to singler med samme låta _ bare med den forskjellen at Sissel er med på den ene, sier Hagberg.

Han legger til at Sony Music i Norge ikke har noe med disse forhandlingene å gjøre, og vil understreke at ikke noe hadde vært mer hyggelig enn at en norsk artist også hadde blitt profilert gjennom «Titanic»-suksessen.

- Det er viktig for alle norske plateselskap at vi har flaggskip som Sissel.

Sissel i USA

Hagberg har store forventninger til både filmbesøk og platesalg når filmen har premiere i Norge 13. februar, ikke minst på grunn av Sissels medvirkning.

- Alle land filmen er sluppet opplever man en enorm suksess også i forhold til platesalget, selv om jeg tviler på at vi får de samme hysteriske tilstandene som vi har i USA. Men plata kommer til å selge minst til gull her hjemme, spår Hagberg.

Sissel er for øvrig nå på vei til New York, der hun skal være med på festen for lanseringen av den nye plata til gruppa The Chieftains. Hun er også med på de irske karenes plate, «Tears of Stone». Blant de andre gjestene er gutta i Rolling Stones, Van Morrison, Sinead O'Connor, David Letterman og Liam Neeson.

Her får du vite mer om musikken til «Titanic». Du kan også høre den:

Filmtracks

TIL TOPPS:</B> Endelig har det løsnet for Sissel Kyrkjebø i USA. Filmmusikken til storfilmen «Titanic» gikk i natt til topps på Billboard-lista.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!