Sissel-trofé på avveier

Et trippelplatinatrofé med Sissel Kyrkjebø er på avveie. Det dukket opp til salgs hos en brukthandler i Oslo, som har kontaktet politiet.

- Det tilhører ikke Sissel Kyrkjebø, men vi har ikke klart å spore opp den opprinnelige eieren, sier Tordis Malme ved Majorstua politikammer til Dagbladet.

Platinatrofeet var til salgs hos en antikk- og brukthandel, inntil Dagbladet interesserte seg for saken. Da ba innehaveren politiet sjekke om trofeet var tyvegods.

Siden 1993

- Jeg omsetter ikke tyvegods, derfor har jeg bedt politiet sjekke det ut, sier innehaveren, som er lite glad for Dagbladets interesse for saken.

Trofeet har vært i brukthandelens besittelse siden 1993, uten at det tidligere er sjekket som tyvegods.

- Jeg kjøpte det av en som hevder det kommer fra et platestudio som gikk konkurs. Navnet til selgeren har jeg i skraphandlerboka, og det er gitt til politiet, opplyser brukthandleren.

Så langt i saken er det lite som tyder på at det dreier seg om tyvegods, men hvem eide platetrofeet opprinnelig?

Et mysterium

Trofeet består av tre platinaplater og stammer fra Sissel Kyrkjebøs debutplate «Sissel».

Politiet har ikke kommet til bunns i saken, men har brakt på det rene at eksemplaret i bruktbutikken ikke er Sissel Kyrkjebøs eller produsent Svein Gundersens.

Det var plateselskapet Noahs Ark og Rune Larsen som ga ut «Sissel». Larsen betrakter det hele som merkelig.

- Dette er et mysterium. Jeg tror vi lagde om lag fem slike plater, og jeg savner ikke mitt eksemplar. At noen som har vært involvert i innspillingen skulle ha solgt trofeet, finner jeg tvilsomt, sier Larsen.

Godsbehandler Tordis Malme ved Majorstua politikammer har ansvaret for oppsynet med brukthandlere i Oslo.

- Jeg har bedt brukthandleren om å plassere platinatrofeet i sikker forvaring mens etterforskningen pågår, sier Malme.