Sissel vil på turné Norge rundt

Sissel Kyrkjebø (31) skal ut på norgesturné etter sitt «comeback». - Jeg har mer musikk av samme slaget på lager, sier Sissel til Dagbladet. I går representerte hun Norge under Fredspriskonserten i Oslo Spektrum.

- Jeg regner med å dra på norgesturné til sommeren. Jeg får dessverre ikke tid før det, sier Sissel Kyrkjebø til Dagbladet.

Sissels nye stil, med lærbukser og popmusikk i stedet for bunad og gamle «folketoner», har vært en dundrende økonomisk suksess. Plata er allerede kjøpt av 95000 nordmenn, og det før julerushet har startet.

Ærefullt oppdrag

- Overveldende og veldig gøy, sier Sissel, som innrømmer at platesalget har gått langt bedre enn hun hadde ventet.

- Hvorfor skiftet du stil?

- Jeg vet ikke om jeg har skiftet stil. Men det er gått seks- sju år siden sist jeg kom med ei plate, og dette er mer et resultat av at jeg har utviklet meg videre. Jeg har da sunget noen sanger mellom «Vestland, Vestland» og de som er med på den nye plata nå, ler Sissel.

I går kveld sang hun låtene «Weightless» og «One day» for begeistrede tilhørere i Oslo Spektrum.

- To naturlige valg. Jeg var ikke i tvil om hvilke sanger jeg skulle synge da jeg fikk det ærefulle oppdraget å representere Norge under Fredspriskonserten, fortsetter Sissel Kyrkjebø.

Naturlig utvikling

- Eksperter i platebransjen spår enda større suksess for deg dersom du leverer flere låter av samme slaget.

- Det var hyggelig, og det er flott med den anerkjennelsen jeg har fått. Jeg trives godt med den musikken jeg nå lager. Og har masse materiale som det ikke ble plass til.

- Hvorfor drar du ikke på norgesturné med en gang?

- Jeg har dessverre ikke tid. Først skal plata lanseres i utlandet. Jeg skal promotere den i Danmark, Sverige og... jeg tror det er Tyskland, smiler Sissel, som sammen med Herborg Kråkevik får sjefene i Universal til å smile bredt.

- At Herborg selger over 100000 eksemplarer, overrasker meg ikke i det hele tatt. Jeg tror det kommer at av folk har behov for røtter. Jeg synes det er flott at hun har laget denne plata, og at den selger så godt. Det er jo fine sanger som blir sunget av en meget flink sanger, fortsetter Sissel, som ikke angrer at hun endret musikalsk uttrykk.

- Forlot du den nasjonalromantiske stilen for tidlig?

- Nei. Dette var en naturlig utvikling for meg, avslutter Sissel.

FREDSPRISKONSERT:</B> Sissel Kyrkjebø sang under gårsdagens Fredspriskonsert.