AV SCENA: Frank Ocean måtte gå av scena da han spilte på Øyafestivalen i fjor. Til sommeren er han igjen klar for en norsk festival, denne gangen på sørlandet. Foto: Christian Roth Christensen
AV SCENA: Frank Ocean måtte gå av scena da han spilte på Øyafestivalen i fjor. Til sommeren er han igjen klar for en norsk festival, denne gangen på sørlandet. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Sist Frank Ocean var i Norge måtte han gå av scena etter fire sanger

Nå er han igjen klar for en norsk festival.

Torsdag 4. juli står Frank Ocean på scena under Hovefestivalen på Tromøya.

- Vi er veldig fornøyde med å ha booket Frank Ocean. Han er ikke en lett mann å få tak i, og det er mange om beinet, sier bookingsjef ved Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen til Dagbladet.

Syk
Sist Ocean besøkte Norge var under fjorårets Øyafestival. Da måtte artisten gå av scena allerede etter fjerde låt, angivelig grunnet sykdom. Kort tid etter ble artisten nødt til å avlyse flere konserter rundt om i Europa.

Bookingsjefen er ikke bekymret for at det samme vil skje i år.

- Det er jo noe folk er opptatte av, men vi er ikke bekymra. Det har gått lang tid siden i fjor, og han har fått et aparat rundt seg som tar hånd om han, sier Gunnufsen til Dagbladet, og fortsetter:

- Mange artister som slipper populære skiver er ikke forberedte på å møte et stort publikum. Men han har hatt et år på seg til å modnes.

Ocean, som etter hvert har fått et stort, internasjonalt navn, skal spille på flere store Europeiske festivaler i sommer. Uten å ville gå i detalj, forteller Gunnufsen at Ocean ikke var spesielt dyr.

- Det er alltid en diskusjon om pris. Prisen på Ocean er fornuftig forhold til mange andre artister. Men det er klart, han spiller ikke gratis, ler Gunnufsen.

Annerkjent
Frank Ocean har tidligere skrevet låter for artister som John Legend og norgesaktuelle Justin Bieber, men har de siste årene blitt hyllet som artist.

Amerikanerens siste plate, «Channel orange», ble sluppet i fjor sommer. Dagbladets anmelder hyllet skiva, og ga den terningkast seks.

«Frank Ocean den nye store sangeren og låtskriveren, en sofistikert musiker med sjangerfornyende evner og med egne farger og skygger som overskrider kontemporære urbanpopklisjeer,» het det i anmeldelsen.

«Channel orange» ble også kåret til 2012s beste album av Dagbladets musikkredaksjon.

NORGESKLAR: Frank Ocean spiller på Hovefestivalen til sommeren. Foto: NTB Scanpix
NORGESKLAR: Frank Ocean spiller på Hovefestivalen til sommeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer