Sist gang prøvde Kristopher Schau å gnage vekk barten til Atle

Nå kan det gå mot Quart-comeback for den gamle XL-gjengen.

(Dagbladet): På 90-tallet var radioprogrammet XL, og den senere tv-versjonen XLTV, en av NRKs humorflaggskip. Og etterhvert ble komikerne bak mikrofonen - deriblant Espen Thoresen, Kristopher Schau, Johan Golden og Atle Antonsen - faste innslag på Quart-festivalen i Kristiansand.

Når Quart gjenoppstår som 25-års jubileumsfestival til sommeren, vurderer de fire å gjøre som en lang rekke norske og internasjonale band, for ikke å snakke om lokale funksjonærer og ledelse: Å gjøre Quart-comeback.

Det er i den siste podcasten til Schau og Thoresen det kommer fram at Wuarts gamle pressesjef Pål Hetland har gjort et framstøt for å få den gamle XL-gjengen til å gjøre et show på Odderøya.

NM i klyster I ukas avsnitt reiser podkasterne sammen med Antonsen og Golden på boksignering til Krokstadelva i Buskerud. Underveis kommer Quart-temaet opp, og det går fram at selv om kvartetten ikke har spesielt høye tanker om innsatsen på festivalen i glansdagene, har de få motforestillinger mot et comeback - særlig hvis honoraret er høyt nok.

Blant stuntene de i sin tid gjorde seg bemerket med på festivalen, var å urinere i en loff som ble slengt ut blant publikum, opptredener uten annen påkledning enn en fisk på kjønnsorganet, norgesmesterskap i klyster og - selvfølgelig - Fuck for Forest-samleiet under Cumshots-konserten i 2007.

Ungdommelig overmot I deres aller siste tv-sending fra festivalen gjorde de noe annet, minnes Kristopher Schau i podcasten.

- Jeg så det nylig igjen, og jeg tror vi hadde verdens dårlige nummer: Vi skulle se hvem som var best barbermaskin, meg eller en Gillette-høvel. Atle barberte av seg halve barten, og så skulle jeg gnage bort resten. Men det skjedde jo ingenting. Det var veldig dårlig underholdning, innrømmer Schau i podcasten.

Han innrømmer samtidig at han savner det ungdommelige overmotet som fikk ham til å innbille seg at en slik idé var tilstrekkelig for å gå på scenen foran tusenvis av publikummere.

SCENESHOW: Kristopher Schau på Quartfestivalen 2003. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SCENESHOW: Kristopher Schau på Quartfestivalen 2003. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Det var sånn: Det er vi som har funnet på det, derfor er det topp. Det hadde vært gøy å reise tilbake, men kanskje ikke med akkurat det samme som da, kommenterer Antonsen.

Strid om rettigheter Det er den gamle Quart-generalen Toffen Gundersen, i dag sjef for Skral festival i Grimstad, som har tatt på seg å arrangere en jubileums-Quartfestival som en engangsforeteelse på Odderøya den siste helga i juni.

Etter at Gundersen lanserte planene har det imidlertid kommet fram at merkevarenavnet Quart etter konkurssalget i 2009 tilhører Trond Åge Nyhus, sjef for Odderøya Live.

Konflikten er fortsatt ikke løst.

Se også tidligere podcaster:

Linn Skåber drakk akevitt og ble healet bak scenen.

Marthe Stokstad trodde hun fikk sms fra inntrenger.

Jon Øigarden har en uro inni seg.

Rasende foreldre gikk i protesttog mot Alex Rosén.

Sverre Knudsen om alt fra piller og punk, til syden og Buddhist-ritualer.

Unni Askeland
: - Jeg var full på NRK radio.

Suzanne Aabel har aldri tjent en krone på blogging.

Gunhild Dahlberg har navlestrengen fra sine to fødsler på glass i stua.

Anne Kat. Hærland vil heller dø tidlig av tyfus enn å dø av alderdom.

Johan Golden om trøbbel med loven.

Kristopher Schau drakk sitt eget blod på festival.

Jan Sælid hadde litt spesielle akrobatiske ferdigheter i ung alder.

Egil Hegerberg ser tilbake på ville stunt med sin «partner in crime», Kristopher Schau.

Mia Hundvin fant forside med seg selv i kattedoen hjemme hos foreldrene.

Petter Baarli
hadde med 90 liter vin og åtte kasser øl på sydpol-ekspedisjon.

Truls Svendsen er lei av seg selv.

Johan Golden om å ta over etter Nærum i «Nytt på nytt».

Espen Thoresen kjøpte sexdop og låste seg inn på do med pornoblad.

Christer Falch får kjeft for slapp «casting», utplukking av deltakere, på Robinsons siste utgaver.