Sist gang prøvde Kristopher Schau å gnage vekk barten til Atle

Nå kan det gå mot Quart-comeback for den gamle XL-gjengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På 90-tallet var radioprogrammet XL, og den senere tv-versjonen XLTV, en av NRKs humorflaggskip. Og etterhvert ble komikerne bak mikrofonen - deriblant Espen Thoresen, Kristopher Schau, Johan Golden og Atle Antonsen - faste innslag på Quart-festivalen i Kristiansand.

Når Quart gjenoppstår som 25-års jubileumsfestival til sommeren, vurderer de fire å gjøre som en lang rekke norske og internasjonale band, for ikke å snakke om lokale funksjonærer og ledelse: Å gjøre Quart-comeback.

Det er i den siste podcasten til Schau og Thoresen det kommer fram at Wuarts gamle pressesjef Pål Hetland har gjort et framstøt for å få den gamle XL-gjengen til å gjøre et show på Odderøya.

NM i klyster I ukas avsnitt reiser podkasterne sammen med Antonsen og Golden på boksignering til Krokstadelva i Buskerud. Underveis kommer Quart-temaet opp, og det går fram at selv om kvartetten ikke har spesielt høye tanker om innsatsen på festivalen i glansdagene, har de få motforestillinger mot et comeback - særlig hvis honoraret er høyt nok.

Blant stuntene de i sin tid gjorde seg bemerket med på festivalen, var å urinere i en loff som ble slengt ut blant publikum, opptredener uten annen påkledning enn en fisk på kjønnsorganet, norgesmesterskap i klyster og - selvfølgelig - Fuck for Forest-samleiet under Cumshots-konserten i 2007.

Ungdommelig overmot I deres aller siste tv-sending fra festivalen gjorde de noe annet, minnes Kristopher Schau i podcasten.

- Jeg så det nylig igjen, og jeg tror vi hadde verdens dårlige nummer: Vi skulle se hvem som var best barbermaskin, meg eller en Gillette-høvel. Atle barberte av seg halve barten, og så skulle jeg gnage bort resten. Men det skjedde jo ingenting. Det var veldig dårlig underholdning, innrømmer Schau i podcasten.

Han innrømmer samtidig at han savner det ungdommelige overmotet som fikk ham til å innbille seg at en slik idé var tilstrekkelig for å gå på scenen foran tusenvis av publikummere.

SCENESHOW: Kristopher Schau på Quartfestivalen 2003. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SCENESHOW: Kristopher Schau på Quartfestivalen 2003. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Det var sånn: Det er vi som har funnet på det, derfor er det topp. Det hadde vært gøy å reise tilbake, men kanskje ikke med akkurat det samme som da, kommenterer Antonsen.

Strid om rettigheter Det er den gamle Quart-generalen Toffen Gundersen, i dag sjef for Skral festival i Grimstad, som har tatt på seg å arrangere en jubileums-Quartfestival som en engangsforeteelse på Odderøya den siste helga i juni.

Etter at Gundersen lanserte planene har det imidlertid kommet fram at merkevarenavnet Quart etter konkurssalget i 2009 tilhører Trond Åge Nyhus, sjef for Odderøya Live.

Konflikten er fortsatt ikke løst.

Se også tidligere podcaster:

Linn Skåber drakk akevitt og ble healet bak scenen.

Marthe Stokstad trodde hun fikk sms fra inntrenger.

Jon Øigarden har en uro inni seg.

Rasende foreldre gikk i protesttog mot Alex Rosén.

Sverre Knudsen om alt fra piller og punk, til syden og Buddhist-ritualer.

Unni Askeland
: - Jeg var full på NRK radio.

Suzanne Aabel har aldri tjent en krone på blogging.

Gunhild Dahlberg har navlestrengen fra sine to fødsler på glass i stua.

Anne Kat. Hærland vil heller dø tidlig av tyfus enn å dø av alderdom.

Johan Golden om trøbbel med loven.

Kristopher Schau drakk sitt eget blod på festival.

Jan Sælid hadde litt spesielle akrobatiske ferdigheter i ung alder.

Egil Hegerberg ser tilbake på ville stunt med sin «partner in crime», Kristopher Schau.

Mia Hundvin fant forside med seg selv i kattedoen hjemme hos foreldrene.

Petter Baarli
hadde med 90 liter vin og åtte kasser øl på sydpol-ekspedisjon.

Truls Svendsen er lei av seg selv.

Johan Golden om å ta over etter Nærum i «Nytt på nytt».

Espen Thoresen kjøpte sexdop og låste seg inn på do med pornoblad.

Christer Falch får kjeft for slapp «casting», utplukking av deltakere, på Robinsons siste utgaver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer