STILTE KRAV: Da Bring Me The Horizon gjestet en spansk festival sist torsdag krevde de angivelig å bli gjenkjent av vaktene, slik at de kunne droppe å bære artistakkreditering hvis de ønsket det. Det fikk Danko Jones til å reagere. Nå spiller begge bandene, på samme scene, på Slottsfjell i kveld. Foto: Amy Harris / REX / Scanpix
<div><br></div>
STILTE KRAV: Da Bring Me The Horizon gjestet en spansk festival sist torsdag krevde de angivelig å bli gjenkjent av vaktene, slik at de kunne droppe å bære artistakkreditering hvis de ønsket det. Det fikk Danko Jones til å reagere. Nå spiller begge bandene, på samme scene, på Slottsfjell i kveld. Foto: Amy Harris / REX / Scanpix

Vis mer

Sist uke ble de kalt en gjeng rasshøl av det andre rockebandet. I dag må bandene dele både backstage og scene

Slottsfjell håper det går fredelig for seg når Danko Jones og Bring Me the Horizon begge spiller på Slottsfjell.

SLOTTSFJELL: (Dagbladet): Det britiske rockebandet Bring Me The Horizon har fått mange tilbakemeldinger etter at de krevde å bli gjenkjent da de gjestet den spanske festivalen Resurrection Fest for to dager siden, og hang opp ut et bilde av seg selv med litt utradisjonelle backstagekrav.

Bad Religion-gitarist Brian Baker la ut bildet på sin instagram, noe som fikk internett til å koke.

I'm going to stop these people every time I see them today and tell them how much their band sucks

Et bilde publisert av Brian Baker (@brianbakers)

«Not to be stopped ever»

På Instagram-bildet fra den spanske festivalen sto det at de fem bandmedlemmene under ingen omstendigheter skulle bli stanset av vakter - selv om de ikke hadde med seg artist-akkreditering.

Ikke nok med det: Et annet krav var at bandet skulle få ta med seg hvem de ville hvor de ville, med eller uten artistpass.

Dette har fått mange andre band til å reagere, blant annet bandet Danko Jones. I dag spiller både de og Bring Me The Horizon på Slottsfjellfestivalen.

Danko Jones likte dårlig oppstyret rundt sine britiske kolleger, og valgte å publisere et spesiallaget plakat på sin Instagram-konto, med klar beskjed til Bring Me The Horizon.

På plakaten står det at Danko Jones kan bli stoppet når som helst, og at de alltid har med seg artistpassene sine.

I tillegg skriver bandet at de setter pris på det harde arbeidet folk ved festivalene legger ned, og kaller Bring Me the Horizon for rasshøl.

Får ikke spesialbehandling

Silje Larsen Borgan er informasjonssjef ved Slottsfjellfestivalen. Hun sier til Dagbladet at Bring Me The Horizon får samme behandling backstage som alle andre band ved festivalen.

- På Slottsfjell er sikkerheten ivaretatt slik som vi alltid pleier, og for Bring Me The Horizon gjelder akkurat samme regler som for alle andre band, sier Borgan.

IKKE BEKYMRET: Pressesjef på Slottsfjellfestivalen, Silje Larsen Borgan, sier de satser på at det går fredelig for seg i backstageområdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet&nbsp;
IKKE BEKYMRET: Pressesjef på Slottsfjellfestivalen, Silje Larsen Borgan, sier de satser på at det går fredelig for seg i backstageområdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet  Vis mer

De er klar over at det har vært litt oppstuss rundt bandet og også at Danko Jones spiller i kveld, men Borgan er ikke bekymret for at det skal bli tumulter backstage av den grunn.

- Nei, her satser vi på at det går fredelig for seg i dag og i kveld. De to bandene kan sitte i hvert sitt telt og trenger ikke møte hverandre i det hele tatt, om de ikke skulle få veldig lyst til det, sier Borgan.

Dagbladet har ikke lyktes med å få kontakt med Bring Me The Horizon i dag.