Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Siste blikk på «Evas øye»

BÆRUM (Dagbladet): Berit Nesheim og Bjørn Sundquist har laget film før, men de er like nervøse hver gang. - Det skal være en nervøs prosess. Jeg er alltid redd for at det ikke blir bra nok, sier Nesheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag var siste opptaksdag for filmen «Evas øye». Nesheim er regissør og Sundquist spiller en av hovedrollene, politietterforsker Konrad Sejer.

Det er Nesheims fjerde og Sundquists film nummer førti, sånn omtrent. Men selv Sundquist kan glemme replikken sin, slik han gjorde på fredag.

Aldri fornøyd

- Man må ikke bli så rutinert at man ikke har prestasjonsangst, sier han.

Og dette er vel én av grunnene til at Nesheim og Sundquist regnes som enere i sine fag i Norge: De har alltid litt prestasjonsangst og anstrenger seg til det ytterste.

- Det står jo om så mye; penger og forventninger. Og selv om jeg ikke tenker på dette under innspillingen, så ligger det under hele tida. Jeg går alltid inn i en film med hele meg og er aldri helt fornøyd, sier Nesheim.

Personlig film

Med unntak av problemer med en bil som fikk motorstopp hver gang den skulle kjøre inn i bildet, er Nesheim likevel fornøyd med det aller meste etter lange uker med opptak.

- Det er alltid noen løsninger som blir annerledes underveis, men nå gleder jeg meg til å være i klipperommet i sommer og høste av det vi har sådd.

Og blir det ikke bra nok, så har ikke Nesheim andre å skylde på enn seg selv. Det er slik hun vil ha det.

- Jeg håper hver gang at jeg skal kunne klare å lage en personlig film.

TV-serie

- Er det derfor du takket nei til større tilbud, etter Oscar-nominasjonen for «Søndagsengler»?

- Reiser du til USA, for eksempel, blir det nok fort slik at ditt personlige utgangspunkt for filmen forsvinner. Der er det så mange andre som skal ha et ord med i laget, mens i Norge består filmteamet av folk du kjenner, som alle jobber mot det samme målet.

  • «Evas øye» er basert på Karin Fossums bok og får premiere 29. oktober. En tv-serie, basert på Fossums bok «Se deg ikke tilbake», regissert av Eva Isaksen og med Sundquist i hovedrollen, kommer til vinteren neste år.
...SKUESPILLEREN Bjørn Sundquist er ferdig med sin del av arbeidet.