Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Siste bok om Markus

Markus avslutter med romantikk i Syden.

BOK: Klaus Hagerup har kommet til femte og angivelig siste bok om Markus, den rødmende fjortenåringen med det pistrete håret. Det er nesten slik at den femte boka kommer «på oppfordring», for Markus har vunnet mange, mange hjerter.

I høstens fortelling utfordrer han en av sine egne lover om verden, nærmere bestemt den åttende: «Jo mindre du blir lagt merke til, jo mer fred får du.»

Levende situasjoner

Hagerup er en av de forfatterne som mestrer replikkunsten aller best. Derfor er dette et helt vesentlig element i boka, og derfor er dette også godt stoff for scenen.

Situasjonene lever og driver historien videre, de er ikke bare episoder vi må innom som tilfellet kan være med mer refererende fortellerstemmer.

Blir hetset

Karaokebaren befinner seg i Syden, naturligvis. Markus og faren skal tilbringe ikke mindre enn tre måneder på Lanzarote. Her befinner også den usympatiske og bent fram sleske familien Bekkevold seg.

Hele tida oppstår kinkige situasjoner av ulikt slag. Det avdekkes at far og sønn sliter med samme problem, nemlig å sette grenser overfor hetsen fra Bekkevoldene. Kan de da ikke klare å fortelle hvor skapet skal stå?

Når så vennegjengen fra Norge etter hvert kommer på besøk, får utfordringene elegante løsninger. Det skjer noe med Markus, også i forhold til det annet kjønn.

Dyptloddende

Boka er ikke like underholdende hele veien. Særlig i midtpartiet er det mye styr rundt lite utvikling.

Hagerup vet imidlertid å ta seg opp og drar Markus-serien i land så det står etter. Han er sterk når det kommer til kunsten å kombinere løssluppen humor, varm og dyptloddende karaktertegning med et direkte, tilgjengelig språk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media