Siste bud: 13,6 millioner

Sjekk bunken med tegneserier. Superman fra 1938 er gull.

 VERDENS DYRESTE TEGNESERIEHEFTE: 10 cent (60 øre) var prisen på Superman-heftet i 1938. Her bildet fra førstesideomslaget, som er blitt smått legendarisk. Faksimile.
VERDENS DYRESTE TEGNESERIEHEFTE: 10 cent (60 øre) var prisen på Superman-heftet i 1938. Her bildet fra førstesideomslaget, som er blitt smått legendarisk. Faksimile.Vis mer

(Dagbladet): Hvis Superman er din store helt og du i tillegg er fanatisk samler av tegneseriehefter, har du en gylden mulighet til å sikre deg en godbit.

En prakteksemplar av det aller første Superman-heftet fra juni 1938 er tilsalgs.

Først bør du ringe kontofonen eller sjekke nettbanken for å sjekke at du har minst 13,6 millioner å kjøpe for på røde rappen.

Før klokka 02
Det nytter ikke å forhandle fram det siste lånebeløpet når banken åpner mandag morgen. For auksjonen på eBay stenger klokka 02 natt til mandag.

Det er en tilnærmet ubesudlet utgave av Supermans store gjennombrudd som tegneseriehelt i magasinet Action Comics#1 som har ligget ute til salgs siden 14. august.

Den anonyme selgeren hadde pr. natt til søndag fått et bindende bud fra en like anonym kjøper på 2 193 918,38 dollar.

Fra tidligere er et annet ekesemplar av samme førsteutgave registrert som tidenes dyreste tegneseriehefte med en million dollar - vel seks millioner kroner.

Men rekorden fra 2010 blir grundig slått.

50 av 200 000
Magasinet med det legendariske omslagsbildet der Superman løfter en grønn bil, ble trykket i 200 000 eksemplarer.  Mellom 50 og 100 eksemplarer er fortsatt så høyt priset at de fleste må pantsette huset for å kjøpe ett.

Du kan også finne tilsynelatende helt like eksemplarer av førsteutgaven fra 1938 til godt under tusenlappen.

Slik forklarer Superman-fan Per Olav Heimstad hva som skiller snørr og barter:

- Originalen kostet 10 cent. Det står tydelig på første side. Dette heftet er trykket opp igjen seinere, men da var prisen 50 cent.

Supermans fødselshjelpere Jerry Siegel og Joe Shuster lanserte sin helt første gang i et science fiction-magasin i 1933.

 SJEF OVER ALLE TEGNESERIESJEFER:  Fra en Superman-messe i New York i 2010. Foto: Timothy A. Clary, AFP/NTB Scanpix.
SJEF OVER ALLE TEGNESERIESJEFER: Fra en Superman-messe i New York i 2010. Foto: Timothy A. Clary, AFP/NTB Scanpix. Vis mer