Siste bud: 13,6 millioner

Sjekk bunken med tegneserier. Superman fra 1938 er gull.

VERDENS DYRESTE TEGNESERIEHEFTE: 10 cent (60 øre) var prisen på Superman-heftet i 1938. Her bildet fra førstesideomslaget, som er blitt smått legendarisk. Faksimile.
VERDENS DYRESTE TEGNESERIEHEFTE: 10 cent (60 øre) var prisen på Superman-heftet i 1938. Her bildet fra førstesideomslaget, som er blitt smått legendarisk. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvis Superman er din store helt og du i tillegg er fanatisk samler av tegneseriehefter, har du en gylden mulighet til å sikre deg en godbit.

En prakteksemplar av det aller første Superman-heftet fra juni 1938 er tilsalgs.

Først bør du ringe kontofonen eller sjekke nettbanken for å sjekke at du har minst 13,6 millioner å kjøpe for på røde rappen.

Før klokka 02 Det nytter ikke å forhandle fram det siste lånebeløpet når banken åpner mandag morgen. For auksjonen på eBay stenger klokka 02 natt til mandag.

Det er en tilnærmet ubesudlet utgave av Supermans store gjennombrudd som tegneseriehelt i magasinet Action Comics#1 som har ligget ute til salgs siden 14. august.

Den anonyme selgeren hadde pr. natt til søndag fått et bindende bud fra en like anonym kjøper på 2 193 918,38 dollar.

Fra tidligere er et annet ekesemplar av samme førsteutgave registrert som tidenes dyreste tegneseriehefte med en million dollar - vel seks millioner kroner.

Men rekorden fra 2010 blir grundig slått.

50 av 200 000 Magasinet med det legendariske omslagsbildet der Superman løfter en grønn bil, ble trykket i 200 000 eksemplarer.  Mellom 50 og 100 eksemplarer er fortsatt så høyt priset at de fleste må pantsette huset for å kjøpe ett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer