Siste dans for Signy og Geir

- Jeg er kjempetrist og veldig skuffet! Det sier Signy Fardal etter at hun og proffdanser Geir Gundersen ble det første paret som røk ut i TV 2s «Skal vi danse» i går kveld.

Sjefredaktøren i motemagasinet Elle har spist smertestillende hele uka for å døyve smerten fra et skadet kne. Likevel har hun bitt tennene sammen og trent beinhardt for å unngå å ryke ut først.

Etter et forrykende danseshow med glitter, glamour og en krevende quickstep ble likevel publikums dom at Signy Fardal og dansepartner Geir Gundersen ikke får være med videre i tv-dansen. Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe fikk høyest score av fagdommerne, 31 poeng.

-  Helt pyton

-  Det er pyton å ryke ut! Nå er jeg bare satt ut og veldig lei meg. Egentlig trodde jeg at jeg var forberedt på å bli stemt ut av konkurransen, men når jeg kjenner etter hvor skuffet jeg er nå, var jeg tydeligvis ikke det likevel. Jeg er kjempetrist, sier Signy Fardal, og gir Geir en klem.

Det var Anita Moen og hennes makker Thomas Kagnes som lå dårligst an etter juryens poenggiving, men publikum fikk det siste ordet.

Ballsalen på SAS Radisson Plaza glitret i lysekroner og glamorøse kjoler. Mer eller mindre grasiøse bevegelser, kvikke trinn og sensuell kjærlighetsdans avløste hverandre. Og de ti danseparene ga hundre prosent.

Siden forrige søndag har dansekokurransens ti par ligget i hardtrening for å lære seg dansene quickstep og latinamerikansk rumba, også kalt «kjærlighetsdansen». Dansene var fordelt mellom parene, og Signy og Geir danset quickstep i går.

-  Jeg har aldri danset før, men nå har jeg virkelig fått danseglede. Det aller verste er at jeg ikke får lære mer dans av Geir, sier Fardal. Hun har likevel tenkt å gjøre sitt beste for å pleie dansegleden, selv om stemningen var noe nedtrykt i går.

 LEI SEG:  Signy Fardal var skuffet da hun fikk marsjordre av både dommerne og seerne i «Skal vi danse» på TV 2 i går kveld. Programleder Tommy Steine tøstet såm godt han kunne. Foto: Frank Karlsen
LEI SEG: Signy Fardal var skuffet da hun fikk marsjordre av både dommerne og seerne i «Skal vi danse» på TV 2 i går kveld. Programleder Tommy Steine tøstet såm godt han kunne. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Finn Schjøll og dansepartner Lena Granaas Lillebø var et av parene som viste sensuelle hoftebevegelser på dansegulvet. Juryens dom var at paret tolket rumba med følelser i overflod, men at Schjøll manglet den nødvendige maskuliniteten og machostilen som dansen krever.

Ikke overrasket

Dommer Trond Harr er ikke overrasket over dansekonkurransens resultat.

-  Det er ikke noe urettferdig at Signy og Geir røk ut i dag. Signy har likevel gjennomgått en forvandlingsprosess, og danset bedre enn forrige gang, sier dommeren.

-  Jeg føler virkelig jeg har klart å lære henne å danse. Vi ga alt, som vi har gjort hele veien. Dette har vært kjempemorsomt, sier proffdanser Geir Gundersen. Han har slitt med feber den siste uka.

-  Jeg har ikke angret et sekund på at jeg var med på dette. Det viktigste jeg har lært er å kunne kaste seg ut i noe man ikke kan, og utfordre meg selv i noe helt ukjent, sier Signy Fardal.

FIKK MARSJORDRE: Sjefredaktør i Elle Signy Fardal og danselærer Geir Gundersen ble det første paret som røk ut av «Skal vi danse» i går kveld.
IKKE OVERRASKET: Dommer Trond Harr (t.h.) mener taperne danset bedre enn forrige uke, men at det likevel ikke var overraskende at Signy og Geir ble stemt ut i går.