SØTT ELLER FEIGT?: Den aller siste episoden av «How I Met Your Mother» skulle gi svaret på premisset som ble lagt allerede i pilotepisoden i 2005. Men om svaret var tilfredsstillende eller ei, er kritikerne svært uenig om. FOTO: PROMO
SØTT ELLER FEIGT?: Den aller siste episoden av «How I Met Your Mother» skulle gi svaret på premisset som ble lagt allerede i pilotepisoden i 2005. Men om svaret var tilfredsstillende eller ei, er kritikerne svært uenig om. FOTO: PROMOVis mer

- Siste episode av «How I Met Your Mother» var som et slag i ansiktet

Dette mener kritikerne om serieavslutningen.

NB: Denne artikkelen inneholder spoilere!

(Filtermagasin.no): TV-serien «How I Met Your Mother» har gått i ni sesonger og over 208 episoder, og er nå endelig eller dessverre, basert på hva du syns om den, slutt.

I natt gikk den siste episoden i verdens lengste pappa-til-barna-sine-samtale mot slutten på CBS, og anmeldere og publikum virker å være uenig om hvordan siste fortelling fungerte.

- Du kan til og med kalle det et slag i ansiktet, skriver for eksempel Vulture i sin anmeldelse.

Moren avslørt Premisset har alltid vært at den voksne Ted Mosby forteller sine barn i 2030 om hvordan han møtte moren deres.

Gjennom én samtale, som må ha vart i flere dager, forklarer han vennegjengen Ted (Josh Radnor), Robin (Combie Smulders), Barney (Neil Patrick Harris), Lily (Alyson Hannigan) og Marshall (Jason Segel) sine eskapader gjennom 20-åra.

Men hvem moren er har alltid vært seriens sentrale hemmelighet.

Vi har etter hvert visst at hun skulle bli spilt av Cristin Milioti, men ikke hva hun het eller hvordan de endte opp sammen.

Nå kan det altså avsløres. Hun heter Tracy, og hadde vært død i mange år allerede da serien startet opp.

- Hatten av Konspirasjonsteoretikerene som har gjettet dette i årevis fikk rett, og dette er noe av det Vulture er så misfornøyd med.

- HIMYM ga et hardtslående, minneverdig løfte i pilotepisoden - at Robin ikke var moren -, og dette føles som et løfte holdt bare ved en teknisk feil. Gratulerer med å utnytte det smutthullet. En seier for ordkløyvingen, akkurat som den mest irriterende, minst elskelige siden av Ted Mosby ville sette pris på, skriver Margaret Lyons i Vulture.

Likevel, det er mange som liker episoden «Last Forever» (del 1 og 2) også, eller som iallfall mener det var en tilfredsstillende avslutning på serien, som hoppet i steg fra 2013 fram til 2030.

- En balansert blanding av humor, drama og - viktigst av alt - svar. Med rask fart, man kan argumentere for at det er en sesong med materiale i episoden, men det gjorde egentlig bare timen mer rik og komplett. Hatten av til Carter Bays og Craig Thomas som fikk alt til å fungere til slutt, skriver Max Nicholson i IGN.

For hva skjedde egentlig til slutt? Jo, la oss ta det veldig raskt — raskere enn Barneys 7-sesongers-oppsummering på 52 sekunder.

Forelsket i Robin Robin og Barney gifter seg, men blir skilt fordi de lever separate liv. Barney fosser ut i verden for å ha sex med 31 damer på 31 dager, den siste dama (kun omtalt som «Dame 31») blir gravid og Barney frir idet han legger sine øyne på sin nyfødte datter.

- Siste episode av «How I Met Your Mother» var som et slag i ansiktet

Lily og Marshall får flere unger, Marshall blir - endelig - høyesterettsdommer, og de flytter ut av leiligheten når de møter hybrid-skadedyret Cockamouse, som først dukket opp i første sesong.

Ted og Tracy lever lykkelige, ugifte dager, fordi Ted endelig har skjønt at han ikke må jage etter ekteskapet nå som han har den perfekte dama. De får barn og gifter seg til slutt, men Tracy er alvorlig syk og dør.

Og Ted har fremdeles følelser for Robin.

- Så, vent: Dette er bare historien om hvordan du «totally, totally, totally» er forelska i tante Robin?, spør barna.

Spinoff på vei Ungene (Lyndsey Fonseca og David Henrie) spilte inn disse scenene for mange år siden, etter å ha skrevet under en imponerende stor kontrakt om å ikke avsløre hva som skjedde før det gikk på tv.

- Det var en historie de ville fortelle, en vi aldri ser på TV. De ni sesongene ble en lang fortelling om å overkomme tap, akseptere at smerte kan hjelpe deg, virkeligheten om venner som driver fra hverande, og å miste «den ene rette». Ted hadde ingen «den rette». Han hadde to, kanskje flere. Måtte vi alle være så heldige, skriver Jessica Goodman i Huffington Post.

Men det er ikke helt over enda. Spinoff-serien How I Met Your Dad er allerede under utvikling, med indiedarlingen Greta Gerwig (Frances Ha) i hovedrollen.

Hva husker du best fra de ni sesongene med «How I Met Your Mother»? Hva syns du om avslutningen?