Siste flørt for sexy jenter

De har vanliggjort dildoer, vist oss de stiletthælene og brakt mer åpenhet omkring kvinner som rammes av impotente menn.

Det er jentene i «Sex and the City» som synger på sin svanesang. Carrie, Miranda,Charlotte og Samantha sendes i Norge på TV3, og nå er de snart historie.

Den siste episoden sendes i USA på søndag, og det skal ikke spilles inn flere kapitler om New York-jentenes jetsetliv.

Glad for å slippe hårfrisering

Serien har gått i seks sesonger, og er basert på bøkene til Candace Bushnell. Nå er det tid for å bli sentimental.

- Det er skikkelig trist, sier Cynthia Nixon, som spiller advokaten Miranda. Hun forteller at alle på settet har vært nostalgiske helt til det siste.

Og damene har sine egne taktikker for å ikke bryte sammen. Kristin Davis, som spiller Charlotte har forsøkt å fortrenge det helt.

- Jeg forsøker å sette opp lister over ting som er bra med dette. Listen er liten. Jeg tar den fram når jeg er lei meg, sier hun ifølge AP. En av punktene på gladlista er at hun slipper å få håret sitt rettet ut hver dag.

Sarah sa stopp

Det er stjernen i showet, hovedperson Sarah Jessica Parker (Carrie) som alle har ønsket seg krøllene til som har sagt stopp. Hun er også produsent for «Sex and the City». Mens både Nixon og Davis godt kunne tenkt seg å fortsette, tror Sarah det er best å stoppe mens leken forsatt er god.

Alle lepper er forseglet med henhold til slutten. Dessuten er ingen av de helt sikre. Skuespillerne fikk bare utlevert sine egne replikker, og flere ulike avslutninger ble spilt inn. Likevel har det kommet lekkasjer, og produsent Michael Patrick King har slitt med skikkelig noia i det siste, skal vi tro Davis.

NB: Spoiler

Det siste amerikanerne har sett er at Miranda har kommet sammen med Steve igjen, faren til sønnen hennes. Charlotte har giftet seg med Harry, mens Carrie har startet en superhot romanse med en kunstner spilt av Mikhail Baryshnikov. Samantha ser ut til å være i fare for å tape hjertet sitt til en eneste mann, menlig kjekkingen Smith.

Serien har provosert og skapt diskusjon om hvilke beskjeder den egentlig sender. Er den pre-feministisk, post-feministisk eller til og med anti-feministisk, mener noen. Andre har irritert seg over at «Sex and the City» bare viser en verden med hvite mennesker, og ikke slik det egentlige New York er.

Der serien har hatt mest påvirkning må være i moteverdenen. De fire kvinnene har alltid dukket opp med det nyeste av det nye på klesfronten, og de har skapt trender både når det gjelder klær og interiør.

- Jeg koser meg med alle dypanalysene av serien, sier Davis. Hun husker at hun snakket med Parker før serien startet om hvordan fokuset på romanser og sex ville bl mottatt, og legger til at de var glade for å ikke bli jaget fra byen av feministene.

TV3 starter sendingen av den siste sesongen 5. januar 22.30.

Seriens amerikanske sider

Sex og singelliv hos TV3

<B>FARVEL:</B> Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon og Kim Cattrall har gledet oss gjennom seks sesonger. Nå er det over.