Siste frist for filmkåringa

Disse filmene er ikke på lista ennå.

(Dagbladet.no): I morgen tidlig er siste frist for å stemme i Dagbladets filmkåring 2007. Hvilken norske og internasjonale film mener du er den viktigste siden 1982? Dagbladet.nos lesere har nominert sine favoritter, i alt 50 norske og 50 internasjonale, og du er med å stemme fram de 15 aller viktigste.

 • Her ser du listene over de nominerte, og stemmer på dine favoritter.

  Lesernes filmkåring går parallelt med Dagbladets filmkanon 2007, hvor en jury på ti personer har plukket ut de 15 norske og internasjonale filmene de mener er viktigst. Filmene er blitt offentliggjort en etter en. I morgen offentliggjør vi førsteplassen på den internasjonale lista, og på lørdag får du vite hvilken norsk film de mener er viktigst.

  Da skal vi også ha folkets liste klar. Dermed får vi også på det rene hvor mye fagfolkenes meninger skiller seg fra folkets. I forrige uke fortalte vi hvilke filmer som da var inne på listene. Det skal vi ikke gjøre nå, ettersom det er så kort tid igjen.

  Derimot kan vi røpe hvilke av juryens favoritter som så langt ikke har nådd opp:

  Internasjonale: I utgangspunktet var det få av juryens favoritter blant lesernes 50 nominerte. «Requiem for a dream» og «Fargo» er nominert, men for øyeblikket ikke blant de 15 med flest stemmer. Det er heller ikke de kritikerroste filmene «City of God», «Schindler’s liste», «Gladiatoren», «Pianisten», «Forrest Gump», «The Departed», «Redd menig Ryan», «American Beauty» og «Sin City»

  Norske: Juryens favoritter «Salmer fra kjøkkenet», «Orions belte», «Insomnia», «Mongoland», «Slipp Jimmy Fri», «Den brysomme mannen» og «Veiviseren» er ikke blant topp 15 for øyeblikket.

  Men dette kan ennå endre seg. Er du enig med juryen i at disse filmene bør være på lista, så hiv deg rundt og stem! Mener du derimot at de ikke bør være der, kan det være lurt å stemme på en av de andre.

  Alle som stemmer er med i trekningen av et utvalg dvder. Hittil har 15838 personer stemt på sine favoritter.

 • Her finner du alt vi har skrevet om Dagbladets filmkanon.

  Her kan du diskutere Dagbladets filmkanon. Men husk: det hjelper ikke hvor mange kommentarer du skriver her om at favorittfilmen din ikke er på lista. Vil du ha den inn på lista, må du stemme på den.
IKKE PÅ LISTA: "Slipp Jimmy fri", "Sin City", "The Departed" og "Mongoland". Men det er ikke for sent å stemme. Foto: FILMWEB
IKKE PÅ LISTA: "Slipp Jimmy fri", "Sin City", "The Departed" og "Mongoland". Men det er ikke for sent å stemme. Foto: FILMWEB Vis mer
IKKE PÅ LISTA: Juryfavoritt "Den brysomme mannen"
IKKE PÅ LISTA: Juryfavoritt "Salmer fra kjøkkenet".