Siste gang i «Sentrum»

I går kveld skålte selv Kåre Valebrokk for Per Ståle Lønning. TV2-sjefen stilte opp på gravølet og forsvarte avgjørelsen om å ta «Sentrum» av plakaten.

- Det er jo fælt at jeg måtte ta deg av skjermen for å få et glass champagne, flirte Kåre Valebrokk da han ankom Per Ståle Lønnings avslutningsfest i TV2-bygget på Karl Johan. En rekke politikere, samfunnsaktører og kjente fjes markerte siste sending av «Sentrum».

Politisk ukorrekt

- En redaktør skal ikke være for brennsikker i sine avgjørelser. Og det er ikke med lett hjerte jeg tar deg av lufta. Men jeg tror det er lurt å gjøre det mens seertallene er gode, sa Valebrokk i sin tale til Lønning.

- Per Ståles styrke er at han ikke er redd for å være politisk ukorrekt. Hans svakhet er at han av og til kunne tenkt gjennom ting en gang til - i likhet med meg, sa TV2-sjefen og ønsket Lønning tilbake i ruta med et nytt konsept.

- Lønning har fått et mye videre mandat av meg enn det kan se ut som. Han er også velkommen tilbake med et nyhetsprogram - selv om jeg ser at han vil lage humor og underholdning, sa Valebrokk.

Hagen-champis

Carl I. Hagen var selvskreven gjest på festen i går, etter utallige opptredener i Per Ståle Lønnings programmer. Frp-lederen var gjest også i det siste programmet, og kuppet de siste minuttene med å overrekke Lønning en magnumflaske champagne og en «asylsøknad» til tv-friheten i USA.

- Jeg vil savne «Sentrum». Det er vanskelig å ta inn over seg at vi står foran en Per Ståle-fri periode i norsk samfunnsliv, sa Hagen i sin tale.

- Per Ståle lager programmer for den vanlige kvinne og mann, programmer som drosjesjåfører prater om. Jeg skjønner at han nå vil få folk til å le, men da må han skjerpe seg kraftig! Det er mye lettere å få folk til å bli forbanna enn å få dem til å le, sa Hagen.

GRAVCHAMPAGNE: Siste «Sentrum»-kveld for Per Ståle Lønning i går.