Siste gang Kristiansand redder Quart

Bystyret har bestemt seg.

(Dagbladet.no). I går skrev Dagbladet.no om at Quartfestivalen var på randen av konkurs, før Kristiansand bystyre vedtok å slette en gjeldspost på 1,7 millioner kroner.

Men samtidig som bystyret vedtok å spytte inn de pengene festivalkassa trengte, bestemte de seg også for at det er siste gang.

- Kristiansand kommune har et årlig driftstilskudd til Quart på 700 000, som er vanlig og ligger i budsjettet. Det de har gitt uttrykk for i dette vedtaket, er at Quart ikke skal komme neste høst og spørre om mer penger. Og det er jeg helt enig i, sier Quartfestivalens styreleder, Steinar J. Olsen til Dagbladet.no.

Slettingen av gjelden til Kristiansand kommune var siste instans i en refinansieringspakke Olsen har jobbet med i to måneder. Pakken innebærer at Quartens økonomi forbedres med 11 millioner.

Noe som absolutt trengs, siden det i festivalens regnskapsprognose er regnet med et underskudd på 16 millioner. I dag skriver Fædrelandsvennen at festivalen til sammen har fått over 20 millioner i tilskudd til sammen, fra kommunen, kulturstiftelsen Cultiva og næringslivsorganisasjonen KNAS.

Ifølge Olsen vil refinansieringspakken føre til at festivalen går inn i 2008 med en positiv egenkapital på 600 000.

- Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk inn i styret at Quart fra nå av skal stå på egne bein, sier Olsen til Dagbladet.no

TOMT: Det var ikke så mange som så Knutsen og Ludvigsen på Quart i sommer. Foto: Anders Grønneberg
TOMT: Det var ikke så mange som så Knutsen og Ludvigsen på Quart i sommer. Foto: Anders Grønneberg Vis mer