Siste kveld med gjengen

Med statsminister og partilederne i studio sa Nils Gunnar Lie i går kveld takk for seg etter over fem år med 180 «Holmgang»-debatter. Han markerte avgangen med å røyke sigar sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Hadde jeg visst dette, så skulle jeg ha sluttet oftere, sa Nils Gunnar Lie, som nå har planer om å «putla litt».

På festen etter sendinga i går fikk han skryt fra topp-politikerne som har vært gjester i «Holmgang»-studioet.

- Han har ledet de beste debattene, mener Thorbjørn Jagland, som synes mange av de øvrige debattene blir for politikerorientert. Og statsminister Bondevik følger opp:
- Han har hatt fine og kultiverte debatter. Lie er avgjort en av de beste debattlederne vi har, sier statsminister'n, som legger til at han vil savne Lie.

- Det er få forunt å få viktige samfunnsspørsmål opp på en så folkelig og bred måte, legger Carl I. Hagen til.

Skulle sluttet oftere

«Holmgang»s Nils Gunnar Lie forventet slett ikke den store avskjedsfesten etter gårsdagens «Holmgang»-program, men han ble overøst med gaver og blomster - og go'ord både fra statsminister, partiledere, kollegaer, familie og venner.

- Dette kom brått på. Ja, det her oppleves uvirkelig, for å si det slik, sier Nils Gunnar Lie, etter all rosen.

- Hadde jeg visst dette, så skulle jeg ha sluttet oftere, ler den populære programlederen.

Idet han holdt på å avrunde det siste «Holmgang»-programmet i går kveld, tok Carl I. Hagen ordet. Som på vegne av de mange politikerne som har deltatt i «Holmgang» opp gjennom årene, takket han Lie for innsatsen - og gode program. Hagen overrakte også Lie en liten julepresang. Lie åpnet ikke gaven i går kveld, men Hagen røpet hva den inneholdt.

- En Frp-karaffel, selvsagt! Den er fin å ha solbærsaft i - eller konjakk, for den saks skyld, forklarer mannen som har blitt grillet mest i «Holmgang»-stolen.

- Skal putla litt

Også kollega Per Ståle Lønning feiret kollegaen i går kveld, som hadde planer om å si noen «gilda» ord i løpet av kvelden.

- For det er en skikkelig kraftprestasjon Nils Gunnar har stått for, mener Lønning, som karakteriserer «Holmgang» under Lies ledelse som TV2s viktigste program.

- Noen ganger sier temaene seg selv, men jeg må innrømme at jeg har snudd bunken et par ganger. Det har ikke alltid vært like enkelt å finne på vettuge temaer, innrømmer Nils Gunnar Lie, som selvsagt har hatt både fine oppturer og ikke fullt så artige opplevelser i «Holmgang»-studio.

- Det verste TV-minnet var da vi ikke fikk «Holmgang» på lufta da vi hadde sending fra Sauda da arbeidsløsheten var på topp, forteller han.

- Hva skal du gjøre framover?

- Jeg skal putla litt, og så får vi se om jeg kommer opp med noen gode ideer. Jeg har gjort meg noen tanker, men jeg vil ikke røpe dem ennå. Det må være noe med mening.

- Ingen planer om å pakke kofferten og kjøpe en ranch i Sør-Amerika, altså?

- Nei. Jeg har for mye gjeld her hjemme til at jeg kan gjøre det, smiler Lie, som innrømmer å ha tjent godt på «Holmgang»-suksessen.

TAKK SKAL DU HA: - Nils Gunnar Lie er avgjort en av de beste debattlederne vi har, mener statsminister Kjell Magne Bondevik.