Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Siste kveld med Tina

I kveld er siste gang du får se Tina Turner (61) på en scene i Norge. Nok er nok for poprockens «grand old lady», som har stått på scenen i 44 år - og som i går kveld tok 55.000 svensker med storm.

- Jeg har gjort mitt. Jeg har stått på scener verden rundt i 44 år. Jeg vil legge danseskoene på hylla og trekke meg tilbake med verdighet. Jeg kan ikke synge uten å danse rundt, og jeg må bare erkjenne at det blir vanskeligere å henge med, sa superbestemora da hun åpnet turneen i Zürich i sommer.

Fortsatt holder hun følge med sine halvparten så gamle dansere - og i kveld skal hun bevise det for mer enn 30000 mennesker på Valle Hovin i Oslo.

Blandet kritikk

Tina Turner kommer i dag fra Göteborg til Oslo. I går kveld showet hun for 55000 på Ullevi, og de svenske storavisene roser Tina.

- Hun var som en 25-åring på scena. For en energi. Dette var mektig. Jeg er mektig imponert, sier Expressens anmelder, Olle Berggren, som ga fire av fem stjerner. Aftonbladet er litt mer lunkne med terningkast tre.

Ved turnéåpningen i Zürich tidligere i år fikk hun terningkast tre av Dagbladet.

Vil nyte livet

- Jeg kan ikke holde følge med Janet Jackson. Jeg er ingen diva som Diana Ross. Jeg er rock'n'roll. Men jeg er glad for at jeg kan gjøre denne turneen, så folk kan se meg mens jeg fortsatt er på topp, sier Turner, som har vel 50 trailere med utstyr med seg til Oslo.

180 personer er med henne på turneen, herav er 20 i Tinas indre krets - og rett etter konserten i kveld reiser hun trolig i sin privatjet rett hjem til Zürich. Her lader hun opp til konserten i Helsingfors onsdag.

- Jeg lengter etter å ha litt mer tid for meg selv. Jeg gleder meg til å gjøre «ingenting», innrømmer Turner, som ikke utelukker en ny plate eller små opptredener.

- Jeg kan godt stå på scenen med Rolling Stones eller Bryan Adams, men de må gjøre mesteparten av arbeidet. Nå skal jeg bare kose meg, nyte livet.

FOR SISTE GANG: Hun er energisk, Tina Turner. Men hun er ferdig med turnélivet etter «Twenty four seven».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media